13 Temmuz 2017 Perşembe 22:09
Ağrı'da Şehit Ailelerinden Alınan Türk Bayrağı Cumhurbaşkanına verilecek

Ağrı’lı Gençler; “Bu Bayrak Bize Emanet” dedi

Ak Parti Ağrı Gençlik kolları şehit ailelerinden aldıkları Türk Bayrağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a emanet etmek üzere yarın Ankara’ya uğurlanacak.

15 Temmuz’un yıl dönümü için AK Parti Gençlik Kolları’nın başlattığı “Bu bayrak bize emanet” projesi kapsamında 81 ildeki şehit yakınlarından toplanan Türk bayrakları teslim alınacak.

Çanakkale Savaşı döneminde ülke genelindeki seferberlik kapsamında şehir meydanlarında yapılan duyuru ile eli silah tutan herkesin cepheye çağrılması ve akabinde başvuranlar içerisinden belirlenen isimlerin toplu halde şehirlerden uğurlanarak savaşa gitmesinden esinlenilerek başlatılan proje için 81 ilden seçilen 250 genç , şehit ailelerinin gençlere kendi şehitlerini sembolen vereceği Türk bayrağını Cumhurbaşkanına emanet edecek.

CUMHURBAŞKANI'NA VERECEKLER

Ak Parti Gençlik Kollarının Türkiye Geneli başlattığı “Bu bayrak bize emanet” projesi kapsamında düzenlenen törende şehit ailesinden bayrağı Ağrı'dan seçilen Emrah Taylan ve Muhammed Aslan türk bayrağını emanet alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim etmek üzere yarın yola çıkacaklar.

Emaneti alan gençler, Çanakkale ruhu ile 15 Temmuz’da meydanlara çıkarak şehit olan vatandaşımızı temsilen 250 bayrakla illerinden törenlerle Ankara’ya uğurlanacak. Bayraklarla Ankara’ya gelen gençler, FETÖ darbe girişiminin engellenmesinde başrolü üstlenerek canları pahasına direnen 249 şehidi temsil eden bir bayrağı 15 Temmuz gecesi TBMM’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edecek.

Bayrak teslim töreninde konuşan Ak Parti Ağrı İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed İkbal Gülçin; şehitlerimizden aldığımız şanlı Bayrağımızı, ömrümüzün son anına kadar emanetimiz bilerek ve bu kutlu vazifeyi her an yaşayarak, şehitlerimizin hatırasına sahip çıkacağız. İşte bu gün burada, Bu Bayrak Bize emanet sloganı ile şanlı Bayrağımızı teslim alarak arkadaşlarımızı Gazi meclisimize doğru yola çıkarak, Cumhurbaşkanımıza şehitlerimizin emaneti olan Bayrağımızı takdim edecekler.

Başkan Gülçin; bu vesile ile başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere ahirete irtihal etmiş olan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına yüce Allah’tan sabırlar niyaz ediyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti Gençlik Kollarının düzenlediği bayrak devir törenine İl Gençlik Kolları Başkanı M. İkbal GÜLÇİN, Ak Parti İl Başkan Vekili M. Sıddık ALDEMİR, İl Başkan Yardımcıları Tamer YILDIZ, Murat ŞAM, Merkez İlçe Başkanı Latif Birgül, Gençlik Kolları üyeleri ve birçok vatandaş katıldı..

Bu Bayrak bize emanet programından sonra katılımcılar ile toplu fotoğraf çekilerek program son buldu.

agrida-sehit-ailelerinden-alinan-turk-bayragi-cumhurbaskanina-verilecek.jpgagrida-sehit-ailelerinden-alinan-turk-bayragi-cumhurbaskanina-verilecek-001.jpgagrida-sehit-ailelerinden-alinan-turk-bayragi-cumhurbaskanina-verilecek-002.jpgagrida-sehit-ailelerinden-alinan-turk-bayragi-cumhurbaskanina-verilecek-003.jpg

agrida-sehit-ailelerinden-alinan-turk-bayragi-cumhurbaskanina-verilecek-004.jpgagrida-sehit-ailelerinden-alinan-turk-bayragi-cumhurbaskanina-verilecek-005.jpgagrida-sehit-ailelerinden-alinan-turk-bayragi-cumhurbaskanina-verilecek-006.jpgagrida-sehit-ailelerinden-alinan-turk-bayragi-cumhurbaskanina-verilecek-007.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.