26 Ekim 2022 Çarşamba 18:47
Ağrı'da şeker pancarının içerisine karıştırılan taşlar, fabrikaya büyük zarar veriyor!


Belli bir süre ara verildikten sonra 2017 yılından beri aktif bir şekilde faaliyet gösteren Ağrı Şeker Fabrikası, son yıllarda pancar alımı esansında yaşanan hileler yüzünden mustarip durumda. 15 Eylül 2022 yılı 39. Pancar alım döneminin başlamasıyla beraber, Ağrılı çiftçiler ekip biçtikleri şeker pancarlarını fabrikaya getirerek satıyorlar. 
Vatandaşın hizmetine sunulmak için büyük emeklerle alınıp işlenen şeker pancarı ticaretinde bazı çiftçiler hileye başvuruyor.

Edinilen bilgilere göre Ağrı’nın Patnos ilçesinden gelen şeker pancarlarının arasına ağır basması için konulduğu düşünülen yüklü miktarda taş çıkıyor, bu olayın son zamanlarda sıklıkla yaşandığı söyleniyor. 
Bu taşların ağırlık olarak hesaplandığında verilen fazla paranın dışında, fark edilmediği takdirde fabrikada bulunan makinalara da ciddi manada zarar verdiği belirtiliyor. 

Edindiğimiz bilgilere göre fabrika müdürü ve çalışanları bu durumun önüne geçmek için ciddi manada uğraş veriyor ama bürokraside tanıdıkları olan çiftçiler bunu kullanarak fabrikayı zor durumda bırakıyor. 
Yaşanan tablonun ciddiyetini fabrikada çekilen fotoğraflar gözler önüne seriyor. 

Ağrı için önemli bir ekonomik yere sahip olan şeker fabrikasında yaşanan bu sorunun önüne geçilmesi için, Ağrılı bürokrasinin ellerinden geleni yapmaları ve bu çiftçilere engel olmaları gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
şeker PancarıAğrı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.