01 Haziran 2020 Pazartesi 18:12
Ağrı'da Siyer Yarışmasında Dereceye girenlere ödülleri dağıtılmaya başlandı

Ağrı'da Siyer Yarışması ödülleri dağıtılmaya başlandı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından tüm Türkiye'de düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri, Covid-19 salgını nedeni bir süre ertelenmişti.

Normalleşme sürecinin ardından harekete geçen vakıf yetkilileri ödül kazananları arayarak, vakfın şubesine davet etti.

Teker teker davet ettikleri vatandaşlara hediyeleri Şube Başkanı Arif Yılmaz tarafından verildi. Yarışmada Ağrı ve ilçelerinde toplamda 48 kişi ülke geneli derece yaparak ödül almaya hak kazandı.

Bisiklet ödülü kazanan ve Doğubayazıt'ta ikamet eden Ahmet Yalçınkaya isimli genç için ilçe temsilcileri gelip Ağrı Şubesinden hediyeyi teslim alarak Doğubayazıt'a götürdüler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinden Göksel Zeren, "Doğubayazıt ilçesinde Ahmet Yalçınkaya girdiği Siyer Yarışmasında kendi kategorisinde 60 sorudan 60'ını doğru yanıtlayarak derece yaptı. Ödül olarak bisiklet kazandı, bizde Peygamber Sevdalıları temsilciliği olarak vekâleten bisikleti alıp Doğubayazıt ilçesinde bulunan kardeşimize teslim etmek üzere yola çıkacağız." dedi.

Ağrı merkezde ikamet eden ve yarışmada derece yapan Adem Kadan ise ödülünü Peygamber Sevdalıları Koordinatörlerinden Arif Yılmaz'ın elinden aldı.

"Büyük ödül Peygamberin hayatını öğrenmektir"

İlerleyen zamanlarda yarışmaya daha iyi hazırlanacağını belirten Kadan, "Ağrı merkezde Peygamber Sevdalılarının düzenlediği Siyer Yarışmasına katıldım. Girdiğim yarışmada 62 net ile iyi bir derece yaptım, hak kazandığım ödülüm için geldim. Vakıf yetkilileri ödülümü takdim ettiler. Aslında bu ödülle sınırlı kalmadı benim aldığım ödüller, Peygamberimiz gibi bir şahsiyetin çektiği sıkıntıları ve güzellikleri öğrenme şansım oldu. Bu bana daha büyük bir ödüldür. İlerleyen zamanlarda düzenlenecek yarışma için daha hazırlıklı ve büyük dereceler elde etmek için mücadele edeceğim." şeklinde konuştu.

Ağrı'da, Türkiye geneli derece yapan 48 kişinin olduğunu ve altın, bisiklet, tablet, kitap seti gibi birçok hediyeler verdiklerini belirten Arif Yılmaz, asıl kazancın Peygamberin hayatının öğrenilmesi olduğunu belirtti.

"Bu hediyeler başarılarının karşılığıdır"

Covid-19 salgını nedeni ile ödüllerin ertelendiğini belirten Yılmaz, "Ağrı Peygamber Sevdalıları olarak gerçekleştirilen yarışmanın ardından organize etmeyi planladığımız programla yarışmada derece yapanlara ödüllerini vermeyi planlıyorduk, yalnız bu pandemi süreci nedeni ile bu programımızı iptal etmek zorunda kaldık. Normalleşme sürecinin başlamasıyla hak sahiplerini şubemize teker teker davet ederek ödüllerini teslim etmeye başladık. Aslında Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenmek hepimiz için bir kazanç oldu.

Dereceye girenler bisiklet, tablet, altın gibi çok sayıda, katılımcıların derecelerine göre hediyeler takdim ettik. Bu hediyelerde onların başarılarının karşılığıdır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.