24 Ekim 2018 Çarşamba 11:54
Ağrı'da Sokak Hayvanları İçin Yeni Barınak Açıldı

Ağrı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hayvan barınağının açılışı gerçekleşti.

Tören açılışında Veteriner İşleri Müdürü Edibe Yıldırım Demircan, barınak hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Törende konuşan Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban: “Yapmış olduğumuz eserlerde çok ciddi bir emek var. Kısa bir süre içerisinde hem o birimde görevli arkadaşlarımız hemde belediyenin diğer birimlerinde çalışan arkadaşlarımızın üstün gayreti sonucu, belediyemiz çok fazla hizmet ortaya çıkarmaya başladı. Bu hizmetlerin sayısı o kadar çok arttı ki, bazen belediyemizin diğer birimlerinde çalışan arkadaşlarımızda bu hizmetlerin yapılıp yapılmadığından haberdar olamaz duruma geldi.Bu açılışların amacıda bu hizmetlerin yapıldığını hem insanımıza hemde diğer arkadaşlarımıza göstermek ve kendilerinidebu yaptıkları emeklerinden dolayı kutlamak motive etmek. Bundan sonrada yapılacak işlerle ilgili moral vermek için bunları yapıyoruz. Bu gün de veteriner hizmetleri müdürlüğümüzün koordinesinde tamamladığımız hayvan hastanesi, bakım evi ve barınağı içinde barındıran birimimizi açıyoruz. ” dedi.

Hem Ağrı’nın hemde Diğer illerin temel sorunlarından birinin de başıboş hayvanlar olduğunu belirten Elban şunları söyledi: ”Başıboş hayvanlar, insanlarımızın ve yavrularımızın sağlığını tehdit ediyor. İnsanlarımızı tehdit etmesinin ötesinde Allah’ın yarattığı canlı varlıklar olarakta kötü muamele görmemeleri eğer yaralanmışlarsa veya bir hastalığa yakalanmışlarsa hem insanımızı hemde kendilerini daha fazla tehdit etmeden bir an evvel sağlığına kavuşup doğal ortamlarda yaşamlarını devam ettirebilmeleri gerekiyor. Burada göreve başladığımızda önümüze gelen konulardan biride buydu. Başta o birimde çalışan arkadaşlarımız olmak üzere bize bu konu iletildiğinde böyle bir hizmetin yapılması gerektiğini ve bir hizmet açığı olduğu fark ettik. Bu yapılan hizmet böyle bir hizmet açığınıda gidermiş oldu.Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda okula gitmelerine, parkta ve bahçede oynamalarına vesile olur.Hemde diğer canlılarında, ilimizin insanının şefkatinden, endişe duymadan korkmadan beraber yaşamalarına vesile olur diye düşünüyorum. Tesisin yapımında emeği geçen tüm belediye personeli ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeni Hayvan Barınağı şehir merkezinde mevcut başıboş, sahipsiz ve küpesiz sokak hayvanlarını toplayarak veteriner hekim kontrolünde önce kısırlaştırılıp, koruyucu kuduz aşılarının yapılmasının ve kulak küpelerinin takılmasının ardından yaşam alanlarına geri bırakılacaktır. Yeni Hayvan Barınağı, 5500 dönümlük arazi üzerinde 300 hayvan kapasiteli olarak hizmet verecektir.

Törene Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban’ın yanı sıra Belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.