10 Ocak 2018 Çarşamba 17:50
Ağrı'da "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" Etkinlikleri

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde "Verem Savaş ve Propaganda Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikler kapsamında, İnegöl Caddesi'nde açılan "Sağlıklı Hayat Aracı" standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Halk arasında 'verem' olarak nitelendirilen tüberküloz hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikle, İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan doktor ve hemşireler tarafından vatandaşlara hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi verildi.

İlçedeki okullarda da devam eden etkinlikler kapsamında, tüberküloz hastalığıyla ilgili bilgilendirici broşür ve afişler dağıtılıyor.

İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Yağmur Şen Uğur, yaptığı açıklamada, Tüberküloz hastalığıyla ilgili halkın bilinçlendirilmesi ve toplumun tüm kesimlerinin, bu hastalığa karşı dikkatinin çekilmesi amacıyla hafta boyunca etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Tüberkülozun, halen dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak önemini koruduğunu vurgulayan Uğur, "Bu denli önemli bir hastalık olan tüberküloza karşı gerekli önlemleri almak ve vatandaşlarımıza koruyucu bilgiler vermek amacıyla her yıl Verem Savaş ve Propaganda Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Müdürlüğümüze bağlı hekimlerimiz ve hemşirelerimizle ilçe merkezimizden başlayarak köylerimize kadar giderek hastalıktan korunma ve mücadele yollarını anlatıyoruz." dedi.

Pratisyen hekim Mediha Özdaş ise sağlıklı hayat aracıyla toplumun tüm kesimlerine ulaştıklarını belirterek, "Doğubayazıt İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak, Verem Savaş ve Propaganda Haftası dolayısıyla İnegöl Caddesi'ne sağlıklı hayat aracımızı getirdik. Burada açtığımız stantta tüberküloz hastalığıyla ilgili halk eğitimleri vererek, bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Ayrıca okullarımızda da eğitimlerimize devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.