06 Temmuz 2017 Perşembe 23:32
Ağrı'da Yavru Ebabil Kuşuna Esnaf Sahip Çıktı

AĞRI - Ağrı'da iş yerinin önünde yaralı bir yavru ebabil kuşu bulan esnaf, kuşu koruma altına aldı.

Ağrı'da iş yerinin önünde yaralı bir yavru ebabil kuşu bulan esnaf, kuşu koruma altına aldı.

Leylek Pınar Mahallesi Doktorlar Caddesi'nde esnaflık yapan Oğuzhan Beyazoğlu, yavru kuşun çatıdan iş yerinin önüne düştüğünü fark etti.

Beyazoğlu ve diğer esnaflar, yaptıkları araştırmada yaralı olan kuşun yavru ebabil kuşu olduğunu öğrendi.

Beyazoğlu, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde çatıdan iş yerinin önüne bir kuşun düştüğünü söyledi.

İlk olarak serçe kuşuna benzettiklerini dile getiren Beyazoğlu, şöyle konuştu:

"Esnaflarla birlikte yaptığımız incelemede düşen kuşun ebabil kuşunun yavrusu olduğunu öğrendik. Muhtemelen yuvası yakınlardadır. Biz su ihtiyacını karşıladık. Yavru olduğu için bitkin haldedir, sağlık açısından kötü olduğunu düşünüyoruz. En kısa sürede Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne götürerek veteriner hekime teslim edeceğiz. Türkiye'de çok nadir görülen bir kuş türü olduğu söyleniliyor."

agrida-yavru-ebabil-kusuna-esnaf-sahip-cikti.jpgagrida-yavru-ebabil-kusuna-esnaf-sahip-cikti-001.jpgagrida-yavru-ebabil-kusuna-esnaf-sahip-cikti-002.jpgagrida-yavru-ebabil-kusuna-esnaf-sahip-cikti-006.jpgagrida-yavru-ebabil-kusuna-esnaf-sahip-cikti-005.jpgagrida-yavru-ebabil-kusuna-esnaf-sahip-cikti-004.jpgagrida-yavru-ebabil-kusuna-esnaf-sahip-cikti-003.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.