27 Haziran 2021 Pazar 11:06
Ağrı'da YKS'ye Giren Öğrencilerin Aileleri Çocukları İçin Dualar Etti

YKS'ye giren öğrencilerin aileleri çocukları için dua etti



Dün ve bugün gerçekleşen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için öğrenciler sınıflarda ter dökerken aileler ise öğrencilerin başarılı olabilmesi için dua ettiler.

Salgın tedbirleri altında gerçekleştirilen YKS'ye hazırlanan öğrencilerin daha sessiz ve rahat bir ortamda sınava girebilmeleri için ailelerin okul bahçelerine girmesine izin verilmedi.

Öğrenciler kadar ailelerin de heyecanlı olduğu gözlemlenen sınav esnasında okul önlerinde bekleyen veliler, çocuklarının başarılı bir sınav geçirmeleri için dua etti.

Öğrencisinin sınavdan iyi bir derece almasını temenni ettiğini belirten veli Mehmet Arslan, "Çocuğum sınava girdi, geleceğimiz çocuklarımızdır. Biliyorsunuz bölgemizde sanayileşme az, iş imkanlarımız kısıtlı. Bundan dolayı iyi bir derece yaparak üniversiteye yerleşmelerini, hayatlarını kurtarmalarını umuyoruz." dedi.

Diğer bir öğrenci velisi Faruk Übeyli ise salgın koşullarının öğrencileri olumsuz etkilediğini belirterek şunları söyledi:

"Öğrenci velisiyim, Allah bütün öğrencilerin bahtını hayırlı eylesin. Bu yıl salgın nedeni ile eğiti-öğretim bu yıl çok verimsiz geçti. Kayıp bir nesli bugün sınava bıraktık. Salgın nedeni ile öğrenciler eğitim alamadılar 9 ay kadar okuldan ayrı kaldılar. Canlı derslerde öğretmenlerin eksikliğini hissettiler, okullarda ek dersler oldu onunda verimli olduğunu düşünmüyorum. Tablet ve telefonlarda aldıkları eğitimin verimli olabileceğini düşünmüyorum. Ama yine de kendi çabaları ile bir şeyler yapmışlarsa Allah emeklerin karşılığını verecektir." 

Son Güncelleme: 27.06.2021 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.