10 Temmuz 2020 Cuma 19:04
Ağrı Dağı Turizm Projesi Yarışması Düzenlenecek

Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB) Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki belediyelere yönelik "Küresel Kovid-19 Sonrası Yeni Normal ve Belediyeler Toplantıları", Birliğin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Bir Hayalim Var" isimli projesini anlatarak, büyük projelerinden birinin de Ağrı Dağı'nın turizme açılması olduğunu söyledi.

Ağrı'nın turizm potansiyelinin oldukça fazla olduğunu belirten Sayan, burada yapmayı hayal ettiği projeye ilişkin şunları kaydetti:

"Nuh tufanına konu olan Ağrı Dağı'nı dünyaya tanıtmak, kayak pistleri, 4 bin metre rakımda devasa bir Nuh'un Gemisi inşa ederek burayı dünyanın ve Türkiye'nin ünlü kafelerinin şube açabileceği bir yer haline getirmek istiyoruz. Bütün turistlerin, turizme aşık insanların gelip orada bir çay içmesi, onu sosyal medyada paylaşması bile Türkiye'nin, Ağrı'nın, Doğu Anadolu'nun tanıtımı açısından çok önemli olacaktır. Paintball sahaları, bungalov tipi oteller, Mardin evlerine benzer evlerin Ağrı Dağı'nın eteğinde yapılması, hobi bahçeleri, oradaki turizm merkezi İshak Paşa Sarayı, Meteor Çukuru, Buz Mağaraları, Urartu Kaleleri, Diyadin'deki kaplıcalar, Balık Gölü'ndeki kırmızı pullu alabalıklar, ayrıca Ağrı merkezde kurulacak panoramik Nuh'un Gemisi ile bunu bir konsept haline getirip, dünyadaki, Türkiye'deki yatırımcılara açabilirsek Doğu Anadolu'nun şahlanacağına inanıyorum."

Bunun üzerine söz alan Şahin ise TBB olarak Ağrı Dağı ile ilgili ulusal bir turizm projesi yarışması yapmak istediklerini belirterek, "TBB olarak bir proje yarışması yapalım, proje yarışmasının sonuçlarını alalım, önce bir elle tutulur hale gelsin, ne yapacağımızı görelim. Bir danışma kurulu oluşturalım. Cumhurbaşkanlığı Kültür Kurulu Başkanlığı ve yönetim üyelerini de danışma kuruluna alalım, 1-2 ay içinde hemen doğru bir yöntemle Türkiye'de proje yarışması açalım." diye konuştu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.