19 Eylül 2020 Cumartesi 18:21
Ağrı Dağında Ukraynalı Dağcı Rezaleti

Ağrı'da yapılan ahlaksızlıklar kabul edilemez

Ağrı'da neler oluyor, bu ahlaksızlıklara kim müsaade ediyor. Adeta sahipsiz bir il görünümüne bürünen ve ahlaksızlığın afiş afiş tanıtım adı altında sergilendiği kentte yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Ahmed-i Hani'nin gölgesindeki İshak Paşa Sarayında Dosso Dossi adlı firma tarafından bayan ve erkek mankenlerin Sonbahar-Kış Kreksiyonunun sergilenmesinin ardından ATV'de yayımlanan Hercai adlı dizi 3. sezon fragmanını Doğubayazıt ilçesinde bulunan Ahmed-i Hani Hazretlerinin türbesi bölgesinde, tarihi Bayazid Camiinin ve İshak Paşa Sarayında çekildi.

İnanca ve halkın örfüne aykırı sahnelerin olduğu fragman halktan büyük tepki çekmiş, özellikle sosyal medya kullanıcıları tepkilerini gösterdi.

Özellikle bu tür girişimlerin tanıtım adı altında yürütülmesi ise bu ahlaksızlığın duygusal olarak kılıfa büründürülmesi olarak tanımlandı.

Ukraynalı Dağıcı Rezaleti

Türkiye'nin yanı sıra İran, Ermenistan ve Nahçıvan'dan da görülen Ağrı Dağı'na gelen Ukraynalı ekip 15 Eylül sabahı tırmanış düzenledi.

Ukraynalı turistler, deniz seviyesinden 5 bin 137 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek dağı olma özelliğini taşıyan, efsaneleri ve türküleri ile ünlü, kar ve sis eksik olmayan Ağrı Dağı'nın 3 bin 200 ana kamp ve 4 bin 200 üst kampta dağcı kıyafetlerini çıkarıp bikini ve mayolu poz verdi.

Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden tırmanış için gelen dağcıların ilginç bakışları arasında Ukraynalı turistler fotoğraf çektirdi.

Ağrı'nın Ahlaki Yapısını Hedefmi Alınıyor!

Bu furyanın etkisi bitmemişken şimdi Ukraynalı kadın dağcıların Ağrı Dağı'nda bikinili, mayolu pozlar vermesi soğuk duş etkisi yarattı. Ahlaksızlığın iliklere kadar işlendiği Ukrayna gibi bir ülkenin kadınlarının gelip Ağrı'da poz vermeleri kentin sıkı bir şekilde bağlı olduğu dinin ve örfün, ahlakın hedef alınmaya başlandığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Bu tür ahlaksızlıkların tanıtım adı altında yapılmasına göz yumulamaz. Burası kadim ve inancına sıkı sıkıya bağlı bir şehirdir. Çarşı pazarda, tarihi mekanlarda kimse istediği gibi at koşturamaz, istediğini istediği yerde yapamaz.

Yetkilileri Duyarlı olmaya Davet Ediyoruz!

Sahipsiz şehir denilince akla gelen illerden biri olarak anılan Ağrı'nın, İdareci ve yöneticileri göreve davet ediyor, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi, Bayazid Camii ve Kalesi sahipsiz olmadığını göstermelerini bekliyoruz.

Her isteyen istediği sahneyi ve görüntüyü, ahlaksız fiili bu halkın değerlerini ayaklar altına alarak gayri ahlaki fiillerde bulunamaz.

Bu ve benzeri tüm sözde sosyal etkinlik ve Turistik tanıtım faaliyetleri kınıyoruz.

Son Güncelleme: 21.09.2020 00:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayal kafe 2020-09-19 21:26:17

Yahu ne yapılsa size yaranmiyor
Kardeşim savcı sayan daha ne yapsın
reklamsa reklam tanıtımsa tanitim
Siz de oturup yok efendim memleketi çöp çamur Bk götürüyor gibi boş beleş işlerle dertleniyorsunu

Avatar
Patnos 2020-09-20 17:35:09

Antalya mupla izmir ve kapadokya da olunca turist geldi diye adamlar yedi takla atar bizim gericiler bunu rezalet olarak görür yok haşema veya çarşaf giysinler

Avatar
Memo 2020-09-20 14:52:57

Tam geri kafalı bir yorum, ağrı haber ukraynaya gitsen nerede ateşlenir diye sorarsın

Avatar
Gezgin 2020-09-20 21:27:57

Ağrının turizmine katkı sağlayacak olan defileyi yabazca , gerice ve alçakça düşüncelerle nasıl olurda ahlaksızlık dersiniz. Güya gazeteci olacaksınız. Sizin ne faydanız var ağrıya sayın gazete sahipleri ve yazarları? Nasıl tanıtıyorsunuz memleketinizi ? Ne kadar başarılısınız ?
Yobazlıkla bir yere varamazsınız . Bari yapana engel olmayın ve taşlamayın. Gerici ve yobaz çeteler sizi

Avatar
Styla ramo 2020-09-21 00:44:50

Çok üzüldüm link var mı

Avatar
Yasin 2020-09-20 06:08:03

Hiç seni sevmedim ağrı iş ten tut herşeyi berbat

Avatar
Ercan 2020-09-20 10:57:06

Bu nası bi haber anlamadım kadınlar ülkemize gelmiş güzelce eğleniyor açıkcası ben bi rezillik göremedim nerede acaba sizin bakış açınız mı pis?

Avatar
Vatandaş 2020-09-20 16:24:47

Bölgenin kültürel yapısı belli tabikide kasıtlı ve çirkin biride savcıya bağlamış konuyu yuh yani savcı bu tür şeyleri nasl kontrol etsin savcıdan öncede böyle kasıtlı taktikler vardı halk gelişime evet ahlaksızlığa hayır demeli.