03 Ocak 2020 Cuma 09:49
Ağrı'daki STK'lar 2019 faaliyet raporlarını açıkladı

Ağrı Umut Kervanı Yardım Komisyonu Başkanı Mehmet Dağhan bin 345 aileye 2019 yılında 125 bin 350 TL değerinde yardım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ağrı Umut Kervanı olarak kısa bir tanıtım filmi hazırladıklarını, hazırladıkları bu filim ile de halka, yapmış oldukları faaliyetleri kısaca anlatmayı amaç edindiklerini belirtti.

Faaliyetlerinin 2020 yılında hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Mehmet Dağhan, ekseriyet olarak ailelerin ihtiyaç duydukları ne varsa karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

"Ağrı Umut Kervanı olarak 2019 yılı içerisinde birçok yetim ihtiyaç sahibi aileye ulaştık." diyen Dağhan, "Bunların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında belli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar kapsamında bin 345 aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Bu ailelerden 600'üne kolisi 100 TL değerinde olmak üzere gıda yardımı ulaştırdık. 200 aileye her paketi 2 kilo olmak üzere beyaz et ve 400 ailemize her paketi 2 kilo olmak üzere kırmızı et dağıtımını gerçekleştirdik. 70 ailemize 14 bin TL nakdi yardım, 70 ailemizin çocuklarına giysi yardımı ve talepte bulunan 3 ailemize ise her aileye 500 kilo kömür, 250 kilo odun olmak üzere kışlık yakacak yardımında bulunduk. Ayrıca kömür sobası olmayan bu ailelerimize soba yardımını da gerçekleştirdik. Bu yardımlarımız 2020 yılı içerisinde de hız kesmeden devam edecek." dedi.

"Kendimizi ihtiyaç ailelerin yerine koyalım"

Hayırseverlerin empati yapması gerektiğinin altını çizen Mehmet Dağhan, "2020 yılı içerisinde daha fazla aileye ulaşıp, yetim mağdurların ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Bu minvalde hayırsever Ağrılı halkımızdan da beklentimiz vardır, bizi yalnız bırakmasınlar. Herkes ayda bir defa kendini ihtiyaç sahibi ailelerin yerine koyarsa ne dediğimiz daha net anlaşılacaktır. Çocuklarına istediği yiyeceği ve giysiyi alamayan ailelerin yerlerine kendilerini koyarak empati yapsınlar." ifadelerini kullandı.

"Biz aldığımız emaneti eksiksiz bir şekilde sahiplerine ulaştırıyoruz"

Son olarak hayırseverlere seslenen Dağhan, "Biz ailelere yardım ulaştırırken, tespit komisyonumuzun önceden gidip ziyaret ettiği, yapmış olduğu bazı çalışmalardan sonra yardıma ihtiyacı olan ailelere gidiyoruz. Hayırseverlerde gönül rahatlığı ile bu insanlara yardımlarını ulaştırabilirler. Hatta bizimle birlikte yardım dağıtımlarımıza iştirak edip ailelerin durumlarını müşahede edebilirler. Bu konuda hayırseverlerimizin içleri rahat olsun, biz aldığımız emaneti eksiksiz bir şekilde sahiplerine ulaştırıyoruz." şeklinde konuştu.

Ağrı Rahmet-Der 2019 faaliyet raporunu açıkladı

Ağrı’da 2011 yılında kurulmuş olan, Ağrı İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ismi ile yardım faaliyetlerine başlayan dernek, 2019 yılı 5 Mayıs 2019 tarihindeki genel kurul toplantısında isim değişikliğine giderek, Ağrı Rahmet Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Rahmet-Der) adını aldı.

Ağrı Rahmet-Der Başkanı Mehmet Aslan, üye ve gönüllüleri ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini, amaçları kapsamında maneviyatın güçlendirilmesi ekseninde ve yeni neslin medeniyet ekseninde yetişmelerine katkı sağlamak için gayret gösterdiklerini belirtti.

Kurulduğu günden bugüne yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Aslan, "Doğal afetler, savaş mağduru sivillere yönelik yardım faaliyetleri gerçekleştiren derneğimiz, Arakan, Somali ve Burkina Faso ve Srilanka'da su kuyusu açtırıp yetim çocuklardan kardeş aileler edinip ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu bağışlarla yine Somali'de katarak ameliyatları yaptırıp , Suriyeli savaş mağduru mültecilere un ve giysi yardımında bulunduk. Şuan faaliyetlerine aktif bir şekilde devam eden Ağrı Rahmet-Der, aylık düzenli olarak, Burkina Faso, Somali, Yemen, Arakan, Filistin, Suriye ve Srilanka'da olmak üzere toplam 31 yetim kardeş aile ve Ağrı'da 16 yetim kardeş aileye nakdi yardım ve öğrencilere burs faaliyetlerini sürdürmekteyiz." dedi.

2019 yılında 58 bin TL değerinde yardım gerçekleştirdiklerini belirten Mehmet Aslan, "Ağrı Rahmet-Der 2019 yılında, yetim ve yoksul öğrencilere giyecek yardımı, 135 aileye gıda yardımı, 2 aileye kömür yardımı, düzenli olarak sağlık tedavisi takip edilen engelli çocuğumuzun yol, giyim ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Ramazan ayında kumanya, yetim çocuklara giysi yardımında bulunarak hayırseverlerin fitre ve zekâtlarını tespit edilen mağdur ailelere dağıttık. Kurban Bayramında kurban eti dağıtımı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vererek 2019 yılında yaklaşık 58 bin TL değerinde yardım faaliyeti gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.