09 Ağustos 2018 Perşembe 18:50
Ağrı'dan Aksa Doğalgaz Şirketine Tepki!

Ağrı Valisi Süleyman Yerel ve Ulasal Basın temsilcileri ile bir araya gelerek şehirdeki çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının şehirdeki Doğalgaz şirketinin çalışmaları hakkındaki sorularını yanıtlayan Ağrı Valisi Süleyman Elban, Kentteki doğalgaz çalışmalarının durumuna ilişkin bilgileri aktarırken Şirketin umarsızlığından yakındı.

Valilik tarafından Taşlıçay'dan şehir merkezine doğru tüm kamu binalarını Doğalgaz dönüşümü yapmamıza rağmen, ilgili firma yükümlülüğünü yerine getirmiyor dedi.

Süleyman Elban ; Böyle devam ederse doğalgaz firması ile davalık olacağız diyerek, Firma sözleşme kurallarına riayet etmiyor sözleşmede belirlenen ölçülerde kazı çalışması yapmadığı gibi dolgu malzemelerinin de sözleşme standartlarında yer alan özellikte olmadığını görüyoruz dedi.

Vali Süleyman Elban Doğalgaz çalışmalarının vatandaşı mağdur ettiğini belirterek verilen hasar Belediye bütçesine ek yük oluşturuyor ve bu para vatandaşın parası diyerek, şirketin sözleşme şartlarını yerine getirmemesi durumunda davalık olacaklarını belirtti.

Ağrı'lı STK larda Doğalgaz şirketine tepki gösterdi.

Ağrı Sivil Toplum Platformu'da ( ASTOP ) 8 maddeden oluşan bir kınama yayınlayarak Doğalgaz şirketine tepki gösterdi. Açıklamada;

1 - Ağrı ilimize Doğalgaz verilmesi ile ilgili gerek Ak Parti hükumetlerinin, gerekse Ak Parti milletvekillerinin ciddi katkıları olmuş, nihayetinde Temmuz 2017’de Ağrı’ya Doğalgaz verilmesi için gereken ihale tamamlanmıştır.

2 - İhaleyi alan AKSA isimli firma, 20 Temmuz 2017’de yaptığı açıklamada, Ağrı’da yapılacak yatırımlarla 150 kilometre şebeke altyapısıyla 12 bin konuta doğalgaz arzı sağlamayı planladıklarını kamuoyuna duyurmuştur.

3 - Maalesef yüklenici firmanın bu taahhütleri, sözde kalmıştır. Ağrı’da Doğalgaz’dan yararlanan vatandaş sayısı son bir yılda yeterli düzeye erişememiş, Doğalgaz’ın ulaştığı cadde ve mahalle sayısı gerekenin çok altında kalmıştır.

4 – Kış mevsiminin bu yıl sert geçmemesine rağmen Mayıs ayında kazılarına başlayan ilgili firma, maalesef çalışmalarını ağır aksak yürütmektedir.

5 - 150 kilometre şebeke altyapısı taahhüdü veren firma tarafından yapılan kazı çalışmaları, vatandaşları olabildiğince mağdur etmektedir. Yapılan kazılar sonrasında kazı alanlarındaki dolgular yapılmamakta, halk toz ile mücadele etmek zorunda bırakılmaktadır.

6 - Dolgu malzemesi bırakılan alanlarda ise, sözleşme standartlarına uyulmadığı, resmi kanalların yaptığı açıklamalarda alenen ortaya çıkmaktadır. Valilik tarafından tüm kamu binaları Doğalgaz dönüşümü yapmasına rağmen, ilgili firma yükümlülüğünü yerine getirmemiştir.

7 - AKSA isimli ilgili firmaya karşı, Ağrılıların hukukunun korunması, kamuda oluşabilecek zararların minimuma indirilerek, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulması elzemdir.

8 - Ağrı’da örgütlenmiş STK’lar olarak bu konunun takipçisi olacağımızı, vatandaşlarımızın Doğalgaz’a sorunsuz erişimi için yüklenici firma ile birlikte kurum ve kuruluşlarının üstüne düşen yükümlülüğünü yerine getirmesi arzumuzdur.

Son Güncelleme: 10.08.2018 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selçuk 2018-08-09 22:59:16

Şükür ağrıyı umursayan bir vali ve belediye sonunda çıktı başarılarınızın devamını diliyorum