08 Mayıs 2020 Cuma 00:38
Ağrı'dan Ambulans uçak iki bebek için havalandı

Ağrı'dan uçak ambulans iki bebek için havalandı

Ağrı'da, kalp rahatsızlığı olan çeken biri 2, biri 4 günlük olan bebekler için uçak ambulans havalandı.

Kalp yetmezliği olan ve henüz ismi konulmayan Bebek Aydın ve Mirza Altan bebeklerin Anakara ve İstanbul'a nakledilmesi gerektiği sağlık ekiplerince ailelerine bildirildi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın girişimleri ile İstanbul'dan yola çıkan ve Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na inen uçak ambulans, tedavi için bebek Aydın'ı Ankara'ya, Mirza bebeği ise İstanbul'a götürmek için havalandı.

Havalimanında gazetecilere açıklamada bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, henüz ismi konulmayan 2 günlük bebeğin ismini, ailenin rızasını da alarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ismini bırakktığını söyledi.

Sayan, “Allah'a binlerce şükür ediyoruz arkamda duran uçak, birisi 2 günlük, birisi de 4 günlük olan iki bebeği alıp, birisini Ankara'ya, diğerini İstanbul'a götürüyor. Bundan 15 yıl önce bunları hayal bile edemezdik. Hastanelerde rehin kalmıştık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğünü görüyoruz.

Coronavirus, bütün dünyayı rehin aldığı bir dönemde iki bebek için uçak gönderiyor ve doğunun ucundan, Ağrı'dan bebek alıp götürüyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Sağlık Bakanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Daha ismi bırakılmamış bebeklerde bir tanesini ismini Fahrettin bırakan Savcı Sayan, "Bebeklerden bir tanesinin ismi bırakılmamış, onun da ismini Sayın Sağlık Bakanımızın ismini bırakıyoruz, Fahrettin ismini veriyoruz. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın ismini bu bebeğimize bırakıyoruz, ailenin de iznini alarak. Sayın Sağlık Bakanımız çok çalışmıştı, Ağrı'dan da bir hatırası olsun istedik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fırat Uçar 2020-05-08 04:36:12

ALLAH Devletimize zeval vermesin,15 yıl önce değil ambulans jet uçak,doğru düzgün ambulans yoktu,olan ambulanslarda PARAYLA hastayı götürüyordu,PARA yoksa hastayı hastaneye götürmekde yoktu..
agridahaber.com,böyle güzel haberlere duyarsız kalmadığınız için teşekkür ederim,Başarılarınızın devamını dilerim,ALLAH razı olsun..