03 Ağustos 2018 Cuma 16:18
Ağrı Defterdarı Mehmet TURAL'dan Vergi Yapılandırmasına İlişkin Uyarı!

Ağrı Defterdarı Mehmet Tural yaptığı açıklamada, Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümlerinden yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru süresinin 27 Ağustos Pazartesi gününe uzatıldığını bildirdi.

Tural Söz konusu kanunun 31 Mart 2018 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme, Motorlu Taşıtlar Vergisinde büyük oranda ödeme kolaylığı ve Trafik Para Cezaları ve diğer idari para cezalarında önemli indirimler sağladığına işaret ederek şöyle konuştu, "Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50' sinin silinmesi, vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80' e varan indirim sağlanıyor.

Bunların yanı sıra işletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme, matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma ile birlikte beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması ve vatandaşlara kolaylık sağlamak için borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme imkanı sağlıyoruz" dedi.

Vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan 100 lira ve altındaki borçların silineceğini kaydeden Tural, "7143 sayılı Kanunun getirdiği kolaylıklardan yararlanmak için son başvuru tarihi 27 Ağustos tarihidir. Matrah ve vergi artırımında bulunmak,işletme ve stok kayıtlarının düzeltilmesi için son başvuru tarihi ise 31 Ağustos tarihidir. Toplumun her kesimini ilgilendiren ve birikmiş borçların tasfiyesine yönelik büyük imkanlar sunan Yapılandırma Kanunundan yararlanmak için bir an önce başvuruların yapılmasında yarar bulunmaktadır" ifadelerini kulandı. 

Son Güncelleme: 04.08.2018 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.