05 Ocak 2018 Cuma 13:15
Ağrı Eğitim Bir-Sen: "Üyelerimiz ve Değerlerimizle güçlü Bir Aileyiz"

Program açılış konuşmasını yapan Kadın Komisyon Başkanı Leyla DAŞTAN:

 "Öncelikle bu dönemde bir dostun bir dosta vereceği en değerli şey zamanıdır. Bizlere kıymetli zamanınızı ayırdığınız çok teşeşekkür ediyoruz. Dost meclisinde arife tarif gerekmez lakin bazı hayır işlerinde tekrar güzeldir. Bu bağlamda eğitimcilerden oluşmuş bir meclise neden sendikacılık neden eğitim birsen ve neden kadınlar komisyonu bunlara dair bir ışık tutmak ve dostlarla buna ilişkin hasbihal etmek üzere buradayız.

12 Eylül öncesi sendikacılık hareketi kullandığı yıkıcı dil eylem ve kuruş hesabına endeksli ideolojik yaklaşımları nedeniyle biz misal yerel, özgün değerlerini önceleyen emeğe saygılı insan merkezli düşünen sessiz çoğunluklar  sendikacılıktan uzak kalmıştır. 1992 de kurulan ve 2001 de hukuki, evrensel ve  meşru zemine kavuşan Eğitim Bir Sen hareketi hızlı bir ivme kazanmıştır.  Bu hareket pergelini yerel ve  özgün değerler ekseninde sabitleyip rotasını bunun üzerinden çizmiş 1400 yıl evvelin günümüzü de kapsayan evrensel doğrularını dillendirerek milleti asli değerleriyle  buluşturmuştur. Mesele kuruş değil duruş meselesi olarak ele alınarak çalışanların sadece maddi haklarını değil tüm sosyal ve kültürel hakları için de elini taşın altına koyan bir sendika olmuştur.

Güçlünün haklılığı değil hakkın güçlülüğüne destek veren bir sendika olmuştur. Bunun için Eğitim Bir Sendeyiz. Nerede bir mazlum varsa Eğitim Bir Sen orada zalimin karşısında mazlumun yanında olduğundan Eğitim Bir Sen deyiz. Arakan Kudüs yahut Suriye kan ağlarken ütopik fikirleri uygulanabilirlik zeminine oturtmaya çalışan sendika olduğumuz için buradayız. Bununla birlikte geldiğimiz noktada hiçbir uçak tek kanatla uçamadığından sendikal faaliyetlerde kadınların alması gereken sorumlulukları almak adına kadınlar komisyonundayız. Derdimiz kadınları cinsiyet ya da ideolojik anlamda ayrıştıran her yaklaşımın karşısında olmak ve kadını tamamen tüm kimlikleri ve değerleriyle önceleyen bir yaklaşımla ele almaktır. Eğer 2018 in bu ilk günlerinde hala her akşam  kadına ve çocuklara uygulanan şiddet haberleri ile duyarsızlaşmaya başlıyorsak herbirimizin yapacağı çok şey var ve mesuluz demektir. Zira eğer birşeyseniz birşey olmayanlar size Allahın emanetidir. Onların bastırılan seslerinin haykırışı olunmalıdır.  Kadın komisyonumuz olarak buradayız sizlerden alacağımız güçle tüm bu sorumlulukların bilincinde önce aydınlanıp sonra aydınlatmak üzere yaptığımız 15 günde bir sendika binamızda gerçekleştirdiğimiz kitap tahlili ve dost hasbihallerimize bu bağlamda katkı sunmanızı bekliyoruz. Biz gücümüzü değerlerimizden  ve dostlarımızla istişareden alıyoruz. Dostlar herşey bizimle başlayacak bizler birlikte başlamak için buradayız bismillah diyerek hayra başlıyoruz. Yeniden hoş geldiniz." dedi.

Son Güncelleme: 05.01.2018 05:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.