03 Aralık 2018 Pazartesi 16:05
Ağrı Ekonomisi Bölgede Söz Sahibi Olmaya Başladı

Özel Haber/Agridahaber.com

Uzun yıllar boyunca ekonomik anlamda bölge illeri arasında geri planda kalan Ağrı’ya yapılan teşvikler ve çalışmalar ile adından söz ettirmeye başladı.

Ağrı uzun yıllar boyunca işsizliğin oldukça yüksek olduğu ve yatırımların hep geri planda kaldığı bir il olmuştu. Fakat bu durum son yıllarda değişmeye ve bölgedeki önemli bir çekim merkezi haline gelmeye başlamıştır. İnsanların ekonomiye ve ülkeye olan güvenini artması sonucu Ağrı’da kurulan şirketler ve yatırımların toplam büyüklüğünün hızla arttığı görülmüştür.

Özellikle yapılan teşvikler, terör olaylarının bitirilmesi ve insanların bölgeye olan inancının artması ile birlikte son yıllarda kabuğundan sıyrılmaya başlayan ağrı uzun vadede bölgedeki en önemli ekonomik çekim merkezlerinden biri olmayı planlamaktadır. Bu anlamda devletin tüm kurumlarının ve özel sektörün koordineli bir şekilde çalışmaya başlaması ile birlikte alınan başarılı sonuçlar bölge halkının yüzünü güldürmeye ve geleceğe daha umutla bakmasına yardımcı olmuş turumdadır.

Ağrı Şirket Kuruluş Sermayelerinde 8. Sıraya Yükseldi

Yapılan çalışmaların ve düzenlemelerin meyvelerinin alınmaya başlaması oldukça büyük bir moral kaynağı olmuş durumdadır. Buna göre TOBB verilerine göre illere göre 2018 yılının ilk 10 ayında kurulan şirketlerin sermaye dağılımı sonuçları açıklandı.

Açıklanan bu listede 31,6 milyon şirket sermayesi ile bölge illeri arasında 8. Sırada yer alan Ağrı hem çok büyük bir sıçrama yapmış hem de daha önceki senelerde kendinden çok daha üstte olan birçok ili yakalamış hatta geçmiş durumdadır. Bu ilerlemenin oldukça iyi olması ve yapılan çalışmaların istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi halinde önümüzdeki yıllarda ilk 3 sıraya girilebilecek olması bölgedeki iş adamlarının yüzünü oldukça güldürmüş durumdadır.

Kuruluş Sermayesinin Bölge İllerine Göre Dağılımı

TOBB tarafından açıklanan kuruluş sermayesi verilerine göre uzun bir aradan sonra ilk 10’a giren Ağrı’nın da olduğu liste ise şu şekildedir;

  • Van 151,5 milyon,
  • Malatya 100,7 milyon,
  • Elazığ 87,2 milyon,
  • Bitlis 72,7 milyon,
  • Muş 40,6 milyon,
  • Erzurum 37,6 milyon,
  • Hakkâri 42,4 milyon
  • Ağrı 31,6 milyon,
  • Bingöl 28,6 milyon
  • Ve Iğdır 24,9 milyon olarak gerçekleşmiştir.

Son Güncelleme: 03.12.2018 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.