02 Ocak 2020 Perşembe 09:27
Ağrı Eksi 21 Derece! Soğuk Havada Doyumsuz Manzaralar

Soğuk hava doyumsuz manzaralar oluşturdu

​Bastıran soğuklar nedeni ile ağaçlara kırağı düşmesinin ardından kartpostallık görüntüler oluştu.

Dün akşam saatlerinde başlayan soğuk, sisli hava hayatı olumsuz etkilerken aynı zamanda kırağı düşen ağaçlar, doyumsuz görüntüler meydana getirdi.

Soğuklardan dolayı Fatih Mahallesi Mezarlığında bulunan ve kullanılmayan su deposundan damlayan sular ise depodan sarkıtlar oluşturdu.

Soğuklardan dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları içinde vatandaşlar yem ve et bırakarak onları beslemeye çalıştılar.

Vatandaşlardan Ömercan Belgin ise soğuklarla ilgili, "Havalar birden soğudu. Şu an hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 15 derece soğuk olduğunu hissediyorum. Araçlar donuyor, ayrıca ağaçlardan soğuğun ne derece olduğunu anlayabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Meteoroloji 12'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede ise Ağrı'da gece ölçülen hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 10 olduğu, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde ise gece hava sıcaklığı eksi 21 dereceye kadar düştüğü açıklanırken, gün içinde beklenen hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 5 olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan bilgilendirmede, "Bölgemizde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu olarak geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği, bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere yetkililerin, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Son Güncelleme: 02.01.2020 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.