03 Mayıs 2014 Cumartesi 21:39
Ağrı Genç İşadamları Derneği'nden Anayasa Mahkemesi'ne Destek

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD), Türkiye'nin tüm kurumlarıyla demokratik bir işleyişe sahip olması için tam manası ile bir hukuk devleti olması gerektiğini belirterek, son dönemde mesnetsiz iddialarla hukuk sisteminin yıpratıldığını bildirdi. AGİAD Başkanı Mevlüt Bayındır, "Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'ın, başta insan onuru olmak üzere bireysel hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması gibi evrenseldeğerlere vurgu yaparak ilgili herkese çağrıda bulunmasını takdir ettiğimizi bir kez daha ifade ediyoruz." dedi.

 

 

AGİAD Başkanı Mevlüt Bayındır tarafından yapılan açıklamada, modern dünyada toplumları bir arada tutan temel yapı taşının, bireyin hak ve özgürlüklerini merkeze alan bir adalet anlayışı ile kurgulanan hukuk sistemleri olduğu ifade edildi. Başkan Bayındır, "Yakın zamana kadar yapılan reformlarla daha birey odaklı ve verimli bir işleyişe sahip kılınmaya çalışılan hukuk sistemimizin, ülkemizin en üst düzey hukuk kurum ve insanlarının mesnetsiz iddialar ve suçlanmalar nedeniyle yıprandığını üzülerek görmekteyiz. Bu durumun ülkemizdeki birlik ve düzenin teminatı konumundaki hukukun üstünlüğü ve adalet algısına zarar vererek tüm vatandaşlarımız için telafisi güç yaralar açmasından büyük kaygı duymaktayız." diye ifade etti.

 

Hukukun üstünlüğü ilkesinin yara almasının, iş dünyasında da ciddi tedirginliğe sebep olduğunu anlatan Bayındır, şöyle devam etti: "Bu dönemde Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 52. yılı sebebiyle yaptığı konuşmada; hukuk karşısında her bir bireyin eşit olması, hukukun üstünlüğü, demokratik sistemlerde güçler ayrılığı ilkesinin hayati rolü ve yargının bu güç dengesindeki yeri, başta insan onuru olmak üzere bireysel hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması gibi evrensel değerlere vurgu yaparak ilgili herkese çağrıda bulunmasını takdir ettiğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

 

Bu kararlı ve tarafsız duruşun tüm yargı mensuplarına, karar verirken her şart ve zamanda sadece ve sadece hukuku temel almaları için ilham vereceğini ümit ediyoruz. Anayasal düzenimizin garantisi olan Anayasa Mahkemesi'nin bütün üyelerinin onayını alarak açıklama yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın adaletin tesisine dair hem hukuk sistemine hem de siyaset alanına yönelik eleştirileri dikkatle ele alınmalı ve değerlendirilmelidir. Bir toplumun vicdanı olan hukuk sistemi, karşısındaki güçlü de olsa, haklı olanın hakkını alabileceğinin teminatı olmalı ve 'üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü' uygulanmalıdır."

Son Güncelleme: 03.05.2014 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.