22 Mart 2017 Çarşamba 11:08
Ağrı Gençlik Merkezi, Down Sendromlu Kardeşlerini Unutmadı

Programa İlk adım Rehabilitasyon Merkezinden yaklaşık 25 down sendromlu çocuk ve aileleri katıldı. Çeşitli etkinlik ve aktivitelerin yapıldığı programda down sendromluların hem de programa katılan halkın eğlenmelerini sağladı. Daha sonra  down sendromlu çocuklara sürpriz hediyeler verildi.

Down sendromlular güzel ve eğlenceli vakit geçirdikten sonra, Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler eşliğinde çocuk oyunları yanı sıra erbanelerle şarkı söylendi, eğitici sinema filmi izletildi ve Yüz boyama gibi etkinlikler yapıldı.

Daha sonra down sendromlu misafirlere çeşitli yiyecek ve içecek ikramı yapıldıktan sonra çok mutlu bir şekilde oradan ayrıldılar.

İl Müdürü Alp: Farkındalık Projelerine Devam Edeceğiz

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp; “Tüm dünyada 6 milyon Türkiye’de ise 100 bin civarında down sendromlu kişi olduğu tahmin ediliyor. 21 Mart’ın Dünya Down Sendromlular Günü olmasının amacı insanları  bilinçlendirmek ve onların haklarını savunabilmektir. Down sendromlu bireylerin potansiyellerini tam olarak geliştirebilmeleri ve kendilerine yeter bir yaşam sürdürebilmeleri için herkesin duyarlılığına ihtiyaç var. Bu amaçla böyle güzel bir program düzenleyen Ağrı Gençlik Merkezleri gönüllü ve çalışanlarını tebrik ediyor, böyle sosyal farkındalık projelerine devam etmelerini her zaman arzu ediyorum ” dedi.

agri-genclik-merkezi,-down-sendromlu-kardeslerini-unutmadi.jpgagri-genclik-merkezi,-down-sendromlu-kardeslerini-unutmadi-001.jpgagri-genclik-merkezi,-down-sendromlu-kardeslerini-unutmadi-002.jpgagri-genclik-merkezi,-down-sendromlu-kardeslerini-unutmadi-003.jpgagri-genclik-merkezi,-down-sendromlu-kardeslerini-unutmadi-004.jpgagri-genclik-merkezi,-down-sendromlu-kardeslerini-unutmadi-005.jpg

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.