25 Nisan 2014 Cuma 20:39
AĞRI GENÇLİK MERKEZİNDE 'KUTLU DOĞUM HAFTASI' PROGRAMI

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından “Kutlu Doğum Haftası Programı” düzenlendiGençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Merkez Camii Müezzini Hasan Yakup Aydın’ın Kur’an-Kerim tilaveti ile başladı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Müdürü Erim yaptı. Erim yapmış olduğu açıklamada; “Kâinata rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) anmak ve anlamak için buraya zaman ayırıp gelen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz programa hoş geldiniz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in doğum yıldönümünün; tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerine başlayan Erim, şöyle devam etti; Peygamberimiz; Hz. Muhammed;( s.a.v.)insanlar içinden seçilmiş, inanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamberdir. 

 

23 yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabiî ki alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’di. Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dileklerimle, Sevgili  Peygamberimizin (s.a.v) kutlu doğumu hepimize güzellikler getirsin. 

 

Teşriflerinizden ötürü sizlere tekrar şükranlarımı sunarım dedi.” 

 

Program, Gençlik Lideri Cuma Salman’ın Mevlidi Şerif’i okuması ve ardından ses sanatçısı Ömer Güzel ve ekibinin katılanlara ilahiler okuması ile devam etti. Okunan Mevlit ve ilahilerle duygulanan izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. Program sonunda katılımcılara Gül ve Hz. Muhammed’in hayatını anlatan kitapçıklar dağıtıldı. Meyve suyu ve kuru pasta ikramlarından sonra Kutlu Doğum Haftası programı sona erdi. 

 

Kutlu Doğum Haftası Programına; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi Erim, Spor Şube Müdürü Cemil Budak, İdari Mali İşler Müdürü Metin Alıcıaslan, Gençlik Merkezi Müdür Vekili Cevdet Erdoğmuş, Gençlik Merkezi Liderleri, Gençlik Merkezi üyeleri ve 200’e yakın vatandaş ve öğrenci katıldı.













Son Güncelleme: 25.04.2014 20:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.