03 Aralık 2018 Pazartesi 16:19
Ağrı Hakkında Her Şey

İnternet sitemiz aracılığı ile Ağrı Haberleri ve Ağrı ile ilgili olarak her şey hakkında anında bilginiz olacaktır.

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde bulunan Ağrı toplam 11 bin 372 kilometre kare alan üzerine kurulmuştur. 8 adet ilçesi bulunan ilin ağırlıklı olarak geçim kaynağını hayvancılık ve tarım oluşturmaktadır. Koyun yetiştiriciliği yoğun olarak yapılan Ağrı’da keçi, sığır gibi hayvanlar da bulunmaktadır.

Ağrı İli Tarihi

Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Ağrı genel olarak göç eden medeniyetlerin de Anadolu’ya giriş ve aynı zamanda geçiş noktası üzerinde bulunmaktadır. İl sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye’nin en yüksek dağı özelliği olan Ağrı dağından dolayı ilin ismi Ağrı olmuştur. Birçok dini kaynakta geçen Nuh tufanından kurtulanların Ağrı Dağı bölgesinde ilk yerleşimlerini yaptıkları rivayet edilmektedir. Özellikle Tevrat’ta geçen Ararat Dağının günümüzdeki Ağrı Dağı olduğuna inanan batılılar tarafından bölge Ararat olarak isimlendirilmektedir.

Ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi olan Ağrı Haber konularında internet sitemiz üzerinden sürekli olarak bilgiler alabilirsiniz. Yıllarca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Ağrı ile ilgili olarak sitemiz üzerinden yapılan birçok yayın sayesinde anlık olarak bilgiler alabileceksiniz. Bu şekilde Ağrı içerisinde yaşayan vatandaşlarımız ile birlikte Ağrı dışında ve gurbette olan birçok hemşerimiz de Ağrı ile ilgili olarak güncel bilgileri alabileceklerdir. Şehirde bulunan turistik yerlerin durumları, ekonomik gelişmeler, hayvancılık ve tarım ile ilgili haberler ve daha birçok konuda internet sitemizden bilgi alabilirsiniz.

Ağrı Turistik Yerler

Göç yolu ve Anadolu’ya giriş noktası olan Ağrı’da kültür turizminin yapılabilmesi için birçok eser bulunmaktadır. Özellikle Ağrı Dağı’nın il sınırları içerisinde bulunmasından dolayı kültür turizmi yapmak isteyen turistlerin uğrak yerlerinden birisidir. Avrupa’nın ve Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı 5 bin 137 metre olan yüksekliği ile bütün turistlerin ilgisini çekmektedir. Aynı zamanda bu dağın yanı başında bulun 3 bin 896 metre uzunluğundaki Küçük Ağrı Dağı da ziyaret edilmektedir.

Siz de Ağrı Haber Gazetesi ile sürekli olarak Ağrı ile ilgili bilgileri alabilirsiniz.

Son Güncelleme: 12.12.2018 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yağmur 2019-06-10 16:35:29

günümüzde bir çok insan tarafından küçümsenen bir şehir olmakla birlikte içinde yaşayan insanların da küçümsenmesini hiç hoş karşılamıyorum.

Avatar
busra 2020-12-07 14:01:36

Malesefki birçok insan tarafından küçümsenen bir il