16 Temmuz 2017 Pazar 14:10
Ağrı Halkı 15 Temmuz Darbe Kalkışmasında Musa'sı İle Destan Yazmıştı

Ağrı Halkı İradaye Sahip Çıktı

On binlerce Ağrılı cadde ve sokaklara döküldü. Milli Birlik ve ülke bütünlüğüne yapılan kalkışmaya karşı Vali Musa Işın'ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu çağrı üzerine Ağrılılar akın akın Valilik önüne toplandılar. Yoğun kalabalık nedeni ile cadde ve sokaklarda kilometrelerce kuyruk oluştu.

Ağrı Valiliği Önünde Halk Hükümete Sahip Çıktı: Darbeye Lanet Getirdi

Ağrı Valisi Musa IŞIN'ın yaptırdığı anonslarla sokağa dökülen Ağrı'lı vatandaşlar Terör örgütü FETO örgütünün askeri darbesine karşı sokağa döküldü.

Binlerce Ağrı halkının destek verip sokağa döküldüğü destek yürüyüşünde halk sık sık sloganlar attı.

Ağrılılar ayaklanmaya karşı çıktı

Vali Işın, "Demokrasiye sahip çıktığınız sürece ihanet şebekeleri amaçlarına ulaşamayacaklardır"

Vali Musa Işın'ın sosyal medya hesabı üzerine yaptığı çağrıda binlerce insan Ağrı Valiliği önüne toplandı. Vali Işın halka kısa bir konuşma yaptı.

Işın : sizler burada olduğunuz sürece, bu millet demokrasiye sahip çıktığı sürece bu ihanet şebekeleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Sizin ve benim vücudum çiğnenmedikçe hiç kimse Ağrı’da ve Türkiye’de milli iradeye demokrasiye el süremeyecektir.

Tekbirlerle sık sık konuşması kesilen Vali Musa Işın, "Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapının darbe teşebbüsüdür. Türk Sillahlı Kuvvetleri bizim kuvvetlerimizdir. Bu Ordu bizim, Peygamberin ordusudur. Sizler burda olduğunuz ve bu millet demokrasiye sahip çıktığı sürece bu ihanet şebekeleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Musa Işın: Paralel Darbecilere Boyun Eğmeyiz

Ağrı Valisi Musa Işın, darbe girişimi ile ilgili Valilik önünde vatandaşlara seslendi. Ağrı Valisi Musa Işın:sokağa dökülen halksa seslenerek bizler “PKK'ya Boğun Eğmedik, Paralelcilere De Eğmeyiz” dedi.

“Bu ülke bu millet yeniden şahlandı”
Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ifade eden Vali Işın, “Allah’ın izniyle sabaha kadar kalmayacak, 1-2 saat içinde bu hainlerin hepsi toplanacaktır. PKK’ya boğun eğmediğimiz gibi paralelcilere de eğmeyeceğiz. Bu halk, bu ülke, bu millet bu gece yeniden şahlanmıştır”

Vali Musa Işın’ın konuşmasının ardından Valilik binası önüne gelen vatandaşlara yönelik Yurt-Ay Der, İnsanı Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, İmam Hatip Mezunları Derneği, Mazlum Der, Hüda Par Ağrı İl Başkanlığı başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşu birlik çağrısında bulundular.

Ağrı Merkez Camisi'nde vatandaşlarla sabah namazı kılınıp Dua edildi

Ağrı Valisi Musa Işın, Kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar Merkez camiinde sabah namazında bir araya gelerek dua ettiler.

Darbe kalkışmasına karşı sabaha kadar sokaklarda ve Ağrı Valiliği binası bahçesinde toplanan halk sabah namazında yine bir araya geldiler. Ağrı Valisi Musa Işın, beraberindekilerle birlikte Merkez caminde sabah namazı kılarak ellerini duaya açtılar.

Namazın ardından cami önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Valı Musa IŞIN şunları söyledi: "Bugün Türkiye dünden daha güçlüdür. Zannettiler ki, 1960-80'lerde yaptıkları darbeler gibi "Millet fakirdir evinde oturur" dediler. Ama bu millet aslan olduğunu gösterdi. Bu millet bir daha ne kadar asil bir millet olduğunu gösterdi.

Işın, Türkiye'nin bugün büyük bir badireden sağ olarak kurtulduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu :

Bugün sadece Türkiye değil bütün İslam alemi kurtulmuştur. Bu millet dualı bir millettir. Bütün İslam alemi bu ülkeye dua etmektedir. Uzun bir süreden beri baktılar ki hükumeti, milletin oyları ve iradesiyle yıkamıyorlar, önce Gezi olayları ile hükumeti devirmeye çalıştılar, beceremeyince 17-25 Aralık'ta maalesef İslam dinini kullanan bir cemaati devreye sokarak emellerine ulaşmak istediler ancak Cenab-ı Hak fırsat vermedi.

Işın, İslam alemindeki ülkelerin de Türkiye için bu gece ayakta olduğunu ve dua ettiğini belirterek, "Bu gece annelerimiz, ninelerimiz ve dedelerimiz dua ettiler. Gözü yaşlı Suriye'deki, Irak'taki, Afganistan'daki, Azerbaycan'daki ve Filistin'deki mazlumlar bu gece dua ettiler. Eğer bu gece bu kale yıkılsaydı İslam alemi bir daha ayağa kalkmayacaktı ama İslam alemi bugün yeniden dirilmiştir.

Ağrılılar Vatanperver !

Ağrılılar ne kadar hamiyetperver, vatanperver olduklarını bu gece göstermişlerdir. Sizlere canımız feda olsun. Allah milletimize uzun ömürler nasip etsin." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe Girişimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Yapıldı

"Değerli kardeşlerim bu darbe Sayın Cumhurbaşkanımıza karşıdır. Çünkü bu uzun adamı yıkamadılar. Bu uzun adam kendisini bu millete has etti. Onun basireti ve feraseti ile Türkiye bugün büyük bir gayeden kurtarılmıştır.

Vali Işın'ın konuşması, cami önünde toplanan vatandaşlar tarafından sık sık tekbirler ve "Dik dur eğilme, bu millet seninle Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla kesildi.

Sözde Sıkı Yönetim Komutanına Dik Duruş : "Yüreğin yetiyorsa gel beni buradan al"

Darbeciden gelen telefon

Işın, dün akşam Doğubayazıt'taki 1. Mekanize Tugay Komutanı'nın Doğubayazıt Kaymakamı'nı arayarak teslim olmaya çağırdığını, olaydan haberdar olmasıyla kendisinin de darbeye kalkışan kişiyi aradığını anlatarak, şunları söyledi:

"Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay Komutanı, sıkı yönetim komutanı olarak paralel yapı tarafından görevlendirilmişti. Kaymakam Bey'i arayarak 'Ben sıkıyönetim komutanı oldum, yönetimi devraldım. Sizi kışlaya bekliyorum' diyor. Kaymakam Bey de bunun üzerine beni aradı. Ben kesinlikle hiçbir kimsenin gitmemesini söyledim. Ben de sözde sıkı yönetim komutanı olduğunu ilan eden Tugay Komutanı ile telefonda görüştüm, 'Böyle böyle bir şey söylemişsin Kaymakam'a, var mı bunun aslı astarı?' dedim.

Tugay Komutanı 'Evet, ben sıkı yönetim komutanıyım, yönetimi devir aldım, biraz sonra sizi de alacağım' dedi. Ben de kendisine 'Sen ne şerefsiz, haysiyetsiz ve hain bir adamsın. Yüreğin yetiyorsa gel beni buradan al. Ben Ağrı halkı ile beraber buradayım. Bizim vücudumuzu çiğnemedikçe sen hiçbir şey yapamazsın' dedim.

Tugay komutanı sonra 'Bu söylediklerini kayıt altına alıyorum' dedi. Ben de 'Zaten bir darbe teşebbüsünde bulunuyorsunuz, bu söylediğinin bir kıymeti yok. Sen şerefsiz haysiyetsiz ve hain bir adam olmazsan bu darbe teşebbüsünün bir parçası olmazsın' dedim. Telefonu yüzüne kapattım."

Halk kendi iradesine sahip çıktı, sokaklara çıktı ve darbecileri püskürttü, yakaladı.

Türk halkı asaletini bir daha Kürt'ü, Türk'üyle birlikte gösterdi. Ben Ağrı halkını tebrik ediyorum. Milletimiz bu gece tarih yazdı, kahramanlık yazdı. Bugün Türkiye, demokratik açıdan dünden daha güçlüdür. Her şerde bir hayır vardır. Asker içinde olanları tespit etmek mümkün değildi ama şimdi onlar da ortaya çıktı."

Ertesi Gün Tarih 16 Temmuz Nöbete Devam :

7'den 70'e Önce Cenaze Namazı Kıldı Ardından Binlerce Kişi Valiliğe Yürüdü

Darbe kalkışmasına karşı Ağrılar bugünde 7'den 70'e sokaklara döküldü.

Ağrılılar Merkez Camii'nde toplandılar. Akşam namazının kılınmasının ardından dün hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra cadde ve sokaklara dökülen Ağrılılar 7'den 70'e tüm yaş grupları Ağrı Valiliği önüne yürüdüler. Metrelerce uzunluktaki Türkiye bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterini taşıyan halk sık sık tekbir ve salavatlar getirerek darbe girişiminde bulunan Paralel Yapıyı lanetlediler.

Yürüyüşe katılan siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ile birlikte Ağrı Valiliği binası önüne toplanan halka Ağrı Valisi Musa Işın bir konuşma yaptı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da ölümüne ili savunmaya geçtiklerini kaydeden Vali Musa Işın, minarelerden halka çağrı yaptıklarını söyledi.

Coşkulu kalabalığa konuşan Vali Musa Işın, halkın iradesinin darbenin önüne geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Baktım ki ortalık karışık hemen Valiliğe geldim, Emniyet Müdürümüze "Hükümet Konağı'nın önünü tutuyoruz ya öleceğiz yada bunları püskürteciz." dedim. Bir canımız var bu ülkeye feda olsun ama bu darbecilere izin vermeyeceğiz.

Ağrı'da ezanlarla darbe susturuldu

Eskiden darbeler yapıldığında ezanlar susturulurdu, dün Ağrı'da ezanlarla darbe susturuldu
Sık sık sloganlarla konuşmasını bölünen Vali Işın'a halk, "Musa burada firavunlar nerede" sloganını attılar. Konuşmanın bitiminin ardından makamına Ağrı Valisi Musa Işın makamına geçti. Valilik bahçesinde bulunan halk sabaha kadar nöbet tutacak.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Ağrı'da Darbeyi Kınadı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8. Başkanlar Kurulu Toplantısını yapmak için Ağrı'daydı.Bu sırada yaşanan FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Başkanı Nuri Kolaylı, mesleğin sorunlarını paylaşmak, birliğimizi pekiştirmek ve bağımızı güçlendirmek için yurdun dört yanından Ağrı'ya geldiklerini anımsattı.

"Seçimle gelinen makamlardan, seçimle uzaklaştırılacağına ve hesabın halka verilebileceğini farklı düşüncelerin zenginlik görülmesini, bir başkasına hayat hakkı tanımayan yaklaşımların Türkiye'nin gündeminden bir daha gelmemek üzere düşmesi gerekir.

Güvenlik güçleri ancak ve ancak vatanın birliğini korumaması maksadıyla kullanılabilir. Milli iradenin üzerinde başka bir beşeri gücü kabul etmediğimizi haykırıyoruz. 7 federasyonu ve 93 cemiyetten oluşan Başkanlar Kurulu için hazır bulunduğu Ağrı'da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu mensupları olarak diyoruz k, bizler en zor zamanda en zor şartlar altında birliğimizi, beraberliğimizi ve kararlılığımızı muhafaza edeceğiz."

Dün yaşananların Türkiye'de darbe zihniyetindekiler için asla eskisi gibi olmayacağını gösterdiğini aktaran Kolaylı, şöyle devam etti:

"Çünkü geçmiş dönemlerde sadece devlet tekelinde olan günümüzde ise bağımsız ve özgür yayın yapan medya, tüm gücüyle bu tür girişimlerin karşısında duracak ve engellemesine katkı sağlayacaktır. Medyamız darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir. Milletimize bir kez daha geçmiş olsun derken darbe girişimini ve terörü lanetliyor, başta basın şehidimiz olmak üzere hayatlarını kaybeden demokrasi ve terör şehitlerimize Allah'tan rahmet ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Toplantıya, Ağrı Valisi Musa Işın ve TGK Yönetim Kurulu üyeleri de katılmıştı.

Son Güncelleme: 13.07.2019 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.