17 Temmuz 2016 Pazar 00:22
Ağrı halkı 7'den 70'e Önce Cenaze Namazı Kıldı Ardından Binlerce Kişi Valiliğe Yürüdü

7'den 70'e Ağrı halkı ayakta

Dün yapılan darbe kalkışmasına karşı Ağrılar bugünde 7'den 70'e sokaklara döküldü.Valilik önünde toplanan vatandaşlara Vali Musa Işın bir konuşma yaptı.

Darbeye karşı bir araya gelen Ağrılılar Merkez Camii'nde toplandılar. Akşam namazının kılınmasının ardından dün hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra cadde ve sokaklara dökülen Ağrılılar 7'den 70'e tüm yaş grupları Ağrı Valiliği önüne yürüdüler. Metrelerce uzunluktaki Türkiye bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterini taşıyan halk sık sık tekbir ve salavatlar getirerek darbe girişiminde bulunan Paralel Yapıyı lanetlediler.

Yürüyüşe katılan siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ile birlikte Ağrı Valiliği binası önüne toplanan halka Ağrı Valisi Musa Işın bir konuşma yaptı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da ölümüne ili savunmaya geçtiklerini kaydeden Vali Musa Işın, minarelerden halka çağrı yaptıklarını söyledi. Coşkulu kalabalığa konuşan Vali Musa Işın, halkın iradesinin darbenin önüne geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Baktım ki ortalık karışık hemen Valiliğe geldim, Emniyet Müdürümüze "Hükümet Konağı'nın önünü tutuyoruz ya öleceğiz yada bunları püskürteciz." dedim. Bir canımız var bu ülkeye feda olsun ama bu darbecilere izin vermeyeceğiz. Minarelerden sizlere çağrı yaptık, "Koşun gelin, milli iradeye sahip çıkın, darbecilere fırsat vermeyin" sizde koşa koşa geldiniz yolunuz açık olsun Allah dünya ve ahiret saadeti nasip etsin. Eğer halkımız olmasaydı bu aşağılık herifler yine bu işi başaracaklardı. 1960'da 80'de bunlar darbe yaptılar halk evindeydi. Bu seferde bu halk korkaktır, kuzudur dediler. Siz dün kuzu olmadığınızı kurt olduğunuzu gösterdiğiniz. Eskiden darbeler yapıldığında ezanlar susturulurdu, dün Ağrı'da ezanlarla darbe susturuldu." 


Sık sık sloganlarla konuşmasını bölünen Vali Işın'a halk, "Musa burada firavunlar nerede" sloganını attılar. Konuşmanın bitiminin ardından makamına Ağrı Valisi Musa Işınmakamına geçti. Valilik bahçesinde bulunan halk sabaha kadar nöbet tutacak. 

agri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-001.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-002.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-003.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-004.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-005.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-006.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-007.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-008.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-009.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-010.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-011.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-012.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-013.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-014.jpgagri-halki-7den-70e-once-cenaze-namazi-kildi-ardindan-binlerce-kisi-valilige-yurudu-015.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 06:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.