15 Nisan 2019 Pazartesi 16:45
Ağrı Hamur'da Gençler Sabah Namazında Buluştu

Ağrı Müftülüğüne bağlı Hamur İlçesi Seyit Yusuf Camiinde “Sabah Namazı Programı” gerçekleştirildi.

Sabah namazı programında “Allah’ın Sevdiği ve Razı Olduğu Kullar” konusu işlendi. Sabah namazı programında konuşma yapan İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU şunları ifade etti: Allah’ın sevdiği ve razı olduğu kulu gökte melekler yeryüzünden insanlar sever. Allah’ın sevdiği ve razı olduğu kul olabilmek için emirlere uyup yasaklardan kaçınmak, hayırda yarışmak ve takva sahibi olmak gerekir. Allâh Rasûlü sallallâhu aleyhi ve selem kalbin günahlarla kirlenip kararmasını şöyle tasvir etmektedir:

“Kul bir hata işlediği zaman, kalbine siyah bir nokta vurulur. Şâyet günahtan vazgeçer, istiğfâr ve tevbe ederse kalbi cilâlanır. Böyle yapmaz da tekrar hatalara yönelirse siyah nokta artırılır ve neticede bütün kalbini kaplar” demiştir. Yine Sevgili Peygamberimiz sallallâhu aleyhi ve sellem Efendimiz:

“Demirin paslandığı gibi kalbler de paslanır.” buyurmuştur.

“Ya Rasûlallâh! Onun cilâsı nedir?” diye sorulunca da:

“Allâh’ın kitâbını çokça tilâvet etmek ve Allâh’ı çok çok zikretmektir.” cevabını vermiştir.

Cenâb-ı Hak, sevdiği ve râzı olduğu müttakî kullarından bahsederken, onların günahlarından hemen tevbe ettiklerini ve günahta aslâ ısrar etmediklerini şöyle haber verir:

“Onlar, bir günah işledikleri yahut nefislerine zulmettikleri zaman, Allâh’ı hatırlayarak hemen günahlarının bağışlanmasını dilerler. Allâh’tan başka günahları kim affedebilir? Bir de onlar, bile bile işledikleri (günah) üzerinde ısrar etmezler!”

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program kahvaltı ikramı ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.