11 Mart 2020 Çarşamba 17:00
Ağrı Hayrat Vakfı 22. yardım TIR'ı İdlib'e doğru yola çıktı

Hayrat Vakfı 22. yardım TIR'ıİdlib'e doğru yola çıktı

Ağrı Hayrat İnsanı Yardım Vakfı,içinde sadece giyim malzemeleri bulunan yardım TIR'ıyapılan duaların ardından İdlib'e ulaşması için yola çıktı.

Eski Van Caddesinde giysilerle dolu olan TIR yola çıkmadan önce kısa bir açıklama yapan Hayrat Vakfı Ağrı Temsilcisi İsmail Akdağ, "Tarihimizde öyle vakıflar kurulmuş ki, bırakın mazlumlara yardım etmeyi aç kalan hayvanlara bile yardım etmeyi kendisine şiar edinmişler.

Biz, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' düsturu ile hareket edip, hemen dibimizde mazlum, mağdur, sıkıntı içerisinde kalanlara yardım etmek amacıyla hamdolsun Ağrı ilimizden 22. yardım TIR'ımızı gönderiyoruz." dedi.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Ahmet Bilge ise çalışmaları ile ilgili şunları söyledi:

"Türkiye geneli 1856. TIR'ımızı Ağrı'da ise 22. TIR'ımızın sevkiyatını yapıyoruz. Gönül isterdi ki Alem-i İslam'da böyle savaşlar olmasın, Müslümanlar böyle sıkıntılara hasıl olmasın, lakin yaşanan sıkıntı ve iç savaşlar bizleri çok üzüyor.

Bu iç savaşlardan sonra mağdur kardeşlerimize buradan giyim yardımımızı ulaştırıyoruz, bir ay sonra bir TIR un olmak üzere bir yardım daha gerçekleştireceğiz. Vakıf olarak, 'Dünya Kur'an Okuyor Projesi' ile Alem-i İslam'da Kur'an-ı Kerim ve elifbalardan mahrum kalan kardeşlerimize Kur'an yardımlarımız oluyor.

Su kuyuları açıyoruz Afrika ülkelerinden. İnşallah çalışmalarımız bu şekilde devam edecek."

TIR, İl Müftüsü Tandoğan Topçu'nun yaptığı dua ile yola çıktı.

Son Güncelleme: 11.03.2020 17:23
Anahtar Kelimeler:
IdlibAğrı Hayrat Vakfı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.