24 Temmuz 2017 Pazartesi 18:55
Ağrı-Horasan Karayoluna 3 Tünel Müjdesi

Ağrı-Horasan arasında 3 tünel yapılacağı bildirildi.

Ağrı-Erzurum arasında büyük tünel projesinin hayata geçeceğini ve yapılacak 3 tünelle oradaki virajların ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Kağızman yolunun 30 yıldır bir rüya olmasına rağmen tünel çalışması müjde gibi oldu.

 151 milyon liralık ihalesi yapılan tünel çalışmaları gerçekleşiyor. Bütümlü sıcak asfalt karışık asfalt olarak bilinen sıcak asfalt dökülecek olan karayol çalışması araç sahiplerini sevindirdi. Ağrı-Kars, Ağrı-Iğdır gibi güzergahı o taraftan olan yolları daha etkili hale gelecek. Ulaşım da yollar kısalacak. Ağrı’nın 30 yıllık beklemiş olduğu Kağızman hizmeti ise başlamış olup Kağızman ilçesinden Ağrı’ya doğru ilerlemektedir.

Ağrı Ulaşımda Çok İyi Noktada

Edinilen bilgiye göre 200 milyon liranın üstünde yatırım yapılan Ağrı-Doğubeyazıt karayolu yine karışık asfalt diye bilinen sıcak asfaltın döküldüğü yerlerden olduğu gerekçesiyle Ağrı’nın ulaşımda iyi bir noktada olduğu görülmektedir.

Köy Yolları Yine Aynı Standartlarda

Köy yollarının iyi bir standartta olduğu Ağrı’da yine ulaşımın iyi bir noktada olduğu görülmektedir. 2011 yılından bu yana sıcak asfalt köy yollarına döşenmektedir. Yaklaşık olarak 700 kilometre döşenen bu yollarda kırsal kesimin % 65 bu yollardan faydalanmaktadır.

Son Güncelleme: 18.01.2018 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.