15 Aralık 2017 Cuma 18:48
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencileri İçin Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlik kapsamında Erzurum Eczacı Odası Birliği Genel Sekreteri Hakan ÖZCAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Eczacı Haluk YAŞAR ile Eczacı Mustafa ÜNLÜ, Eczacı Sadık DEMİR, Erzurum Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Kamer İNCESU Eczacılık Fakültesi öğrencileriyle sohbet etti. Programa Rektör Vekili Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile eczacılık fakültesi öğrencilerimiz katıldı.

Eczacılık Fakültesi “BeyazÖnlük Giyme Töreninde” konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Önder Şimşek; “sizler bugün duruluğun saflığın ve temizliğin simgesi olan beyaz önlüklerinizi giyerek eczacılık mesleğinize ilk adımı atmış olacaksınız. Eczacılık insanlık tarihi boyunca varlığını işlevselliğini ve önemini koruyan nadir meslekler arasında yer almaktadır. Bu bağlamda sağlık sistemimizin en önemli halkalarından biri olan eczacılık mesleğini tercih eden siz sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Diğer mesleklerde olduğu gibi eczacılık mesleği de sürekli değişim ve gelişim göstermektedir. Sevgili öğrenciler bu değişim ve gelişime ayak uydurmak zorunda olduğunuzun farkında olup, kendinizi sürekli geliştirmelisiniz ve bunun yolu da çalışmaktan geçer. Sizlere sürekli çalışmanızı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. MehmetSerdar GÜLTEKİN: “ Siz değerli öğrencilerimizin mezun olduktan sonra bilmesi gereken mevzuatlar hakkında bilgilendirmek üzere düzenlediğimiz bu programda görev ve sorumluluklarınızdan bahsedilecek. Eczacılığın sadece ilaç satmaktan ibaret olmadığını, halkla iç içe olup hastalara sağlık danışmanlığı görevlerinde de bulunmanız gerektiğini anlayacaksınız. Bu yüzden mesleğinizi en iyi şekilde icra edebilmeniz için, kendinizi her geçen gün geliştireceğinize ve eczacılık mesleğini layıkıyla yapacağınıza inanıyorum” dedi.Prof. Dr. GÜLTEKİN öğrencilere bugün giyecekleri ve eczacılık mesleğinin ilk adımlarını simgeleyen tertemiz beyaz önlüklerinin Vatana, Millete ve kendilerine hayırlı olmasını diledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Erzurum Eczacı Odası Birliği Genel Sekreteri Eczacı Hakan ÖZCAN: “ Eczacılık hem bir sanat hem bir bilimdir. Burada bilim bazında bilgi ve yeteneklerinizi hasta sağlığı yararına kullanmayı, hastalara karşı hiçbir ayrım yapmadan sağlık hizmeti sunmayı öğreneceksiniz. Eczacı olmak çok büyük bir ayrıcalıktır. Eczacılığın geleceği sizlersiniz. Güzel bir gelecek için hep beraber çalışmalıyız. Sevgili meslektaşlarım, yolumuz uzun ve zorlu. Bu yolu hep birlikte yürümek zorundayız. Eczacılığın hak ettiği iyi bir yerde olması için bugünden çalışmalara başlamalıyız” diye konuştu.

Eczacılık öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisinin ardından oynadıkları tiyatro gösterisi ile sıcak bir ortamda geçen program, fakülte öğrencilerinin mesleklerine ilk adımlarının simgesi olan beyaz önlüklerini giymelerinin ardından kokteyl ile sona erdi.

Son Güncelleme: 15.12.2017 20:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bu da mı oldu 2021-08-10 16:19:59

Bilim yuvasında haremlik selamlık poz, olmamış bee