21 Mart 2018 Çarşamba 12:02
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Erasmus Tanıtım Toplantısı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi ve İbrahim Çeçen Vakfı işbirliğiyle Erasmus Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, üniversitelerden öncelikli nitelik ve kelime anlamına da uygun olarak evrensel olmalarının beklendiğini ifade etti.

Erasmus Programı'nın öneminin de bu noktada kendini gösterdiğini aktaran Şimşek, "Erasmus Programı özünde dünya bilimine entegre olmuş, kapsayıcı, çoğulcu, çok sesli ve bu sayede açık fikirli dünya vatandaşları yetiştirmeyi amaçlar. Program, başta gençler olmak üzere kişilerin yabancı dil, girişimcilik, dijital becerileri gibi yeni nitelikler kazanmalarına, istihdam edilebilirliklerini artırmalarına, kültürler arası farkındalıklarını güçlendirmelerine, dezavantajlı kesimlerin toplumla uyumuna, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadele edilmesine destek olmaktadır." diye konuştu.

İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer ise, programın öğrencilere birçok fayda sağlayarak dünyaya bakış açılarını değiştirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yurt dışı deneyimi insanlara farklı kültürleri tanıma, diğer gelenek ve görenekleri, yaşam biçimlerini eğitim, kültür sanat gibi birçok konuda yeni şeyler öğrenmemizi sağlıyor. Programın imkanlarından mutlaka yararlanılması gerekiyor. Vakıf olarak bu anlamda öğrencilere her türlü desteği sağlıyoruz ve bundan sonra da desteğe devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Erasmus Birim Koordinatörü Nimetullah Aldemir ve Erasmus Öğrenci Koordinatörü Murat Gürbüz, Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Programı hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Avrupa'da eğitim alan öğrencilerin yurt dışı deneyimlerini paylaşması ve soruların cevaplanmasıyla son bulan toplantıya, fakülte dekanları ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.