14 Aralık 2016 Çarşamba 16:59
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN'a Veda Programı

Ağrı ibrahim çeçen üniversitesi rektörü prof. Dr. İrfan aslan, üniversite personeliyle vedalaştı.

Prof. Dr. ASLAN: “Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle hep birlikte sekiz yıl geçirdik. Bu üniversitenin ve kampüsün, bu hale gelmesinde burada ki her bir arkadaşımızın ayrı ayrı emeği vardır. Yürekten söylüyorum ki bu üniversite sizlerin eseri, bunun için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, görev süresinin bitimine az bir süre kala düzenlenen veda programında, tüm üniversite personeliyle bir araya geldi. Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda düzenlenen veda programına, akademik,idari personel ile işçiler katıldı.

Programda ilk olarak üniversitesinin kuruluşundan bu güne kadar geçen zaman içerisinde kampüs çalışmaları ve fiziki yapılaşmanın yer aldığı video gösterileri yapıldı.Özgeçmişinin okunmasının ardından konuşmasına 3 gün önce yaşanan hain saldırıda şehit olan 44 vatandaşımıza Allah’tan Rahmet dileyerekbaşlayan Prof. Dr. ASLAN: “ PKK’dan FÖTÖ’ye kadar bütün terör örgütlerini lanetliyorum. Şehit yakınlarımıza başsağlığı, yaralı vatandaşlarımızı da acil şifalar diliyorum” dedi.

Üniversite yerleşkesininmevcut haline ulaşmasında katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür eden Prof. Dr. ASLAN, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, Hükümetimiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve saygıdeğer iş adamı İbrahim Çeçen Bey ile Sayın Abdolbari GOOZEL Beye, Sayın Celal ORUÇ Beye, Sayın Adalet TURAN Beye, Rahmetli Hayrettin ATMACA Beye ve ismini sayamadığımız küçük büyük yardımlarda bulunan Ağrılı vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gece - gündüz demeden büyük bir özveriyle görev yapan akademisyenlere ve idari personele de yürekten teşekkür ettiğini dile getiren Prof. Dr. ASLAN:“Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle hep birlikte sekiz yıl geçirdik. Bu kampüsün, bu üniversitenin bu hale gelmesinde burada ki her bir arkadaşımızın ayrı ayrı emeği var. Yürekten söylüyorum ki bu üniversite sizlerin eseri, bunun için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. İrfan ASLAN,şunları söyledi: “2008’den bu yana sürdürdüğüm görevim boyunca öyle bir hizmet üretmeliyiz ki herkes özenmeli düşüncesiyle hareket ettik. Burası güzel Vatanımızın güzide bir köşesi, hep birlikte Ağrı’ya hizmet etmeye çalıştık, inşallah başarabilmişizdir.  Hayat da, üniversiteler de hep değişime gebedir, bu bir süreçtir.Asıl olan bundan sonra yapılacaklardır. Yine aynı şekilde aynı hızla, aynı tutumla, aynı disiplinle çalışacağınızdan hiçbir şüphem yoktur. Devletin 1 lirasını her zaman hassasiyetle kullandırmaya çalıştım, sorguladım ve onun efektif bir şekilde yerine gelmesi için gayret gösterdim.Hiçbir arkadaşımı kendi nefsim adına kırmadım. Ben bilerek ya da bilmeyerek kırdığım, üzdüğüm bütün arkadaşlarımdan helâllik istiyorum, bende hakkımı helal ediyorum.”

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray OKYAR, 8 yılda örnek bir başarı göstererek mükemmel bir kampüs kuran Rektör Prof. Dr. ASLAN’a akademik camiamız adına teşekkür ettiğini, bundan sonraki hayatında da başarılar dilediğini kaydetti.

Programda konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Genel Sekreteri Ali BALKİS; “Bir Ağrılı olarak, şehre bu kadar hizmet eden ne bir siyasetçi ne bir bürokrat ne bir çalışan görmedim. Bundan dolayı Ağrı adına, bu memleketin bir evladı olarak hocama minnettarlıklarımı ifade etmek istiyorum” dedi. Kendileri, şahsıma ve kişiliğime de çok şey kattı. Ben her zaman memleketime çok hizmet etmek isteyen bir insandım. Hocamız bize bu imkânı tanıdı. Götürdüğümüz her proje için önümüzü açtı, yanımızda durdu ve bu memlekete bu ülkeye hizmet etti. Bunlardan dolayı da kendilerine çok minnettarım” dedi.  Genel Sekreter BALKİS konuşmasına şöyle devam etti;  “ayrıca Sayın Rektörümüz bize ibadet edercesine vatanımıza ve milletimize hizmet etmeyi öğretti ve alışkanlık haline getirtti. Sabah ezanıyla başlayan mesaimiz yatsı ezanıyla ancak bitti. Hocamız vatan sevgisinin ona hizmetle ölçülebileceği bilincini bize verdi ve kendisi de öyle çalıştı. Bize çok güvendi ve hep arkamızda durdu. Ancak bizi hiç kontrol etmekten ve denetlemekten de geri durmadı. Çünkü o ‘güven kontrole mani değildir’ prensibine inanan bir idareciydi. Hocamıza bundan sonra ki hayatlarında da başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray OKYAR’IN akademik personel adına, Genel Sekreter Ali BALKİS’İN de idari personel adına, Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN’a plaket takdimi ile sona erdi. 

 

agri-ibrahim-cecen-universitesi-rektoru-prof.-dr.-irfan-aslana-veda-programi.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-rektoru-prof.-dr.-irfan-aslana-veda-programi-001.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-rektoru-prof.-dr.-irfan-aslana-veda-programi-002.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-rektoru-prof.-dr.-irfan-aslana-veda-programi-003.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.