25 Ocak 2020 Cumartesi 13:37
Ağrı İHH 9 Kişlik Ekiple Deprem Bölgesinde

Ağrı İHH 9 Kişlik Ekiple Deprem Bölgesinde

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından harekete geçen İHH Arama Kurtarma ekipleri, sabah saatlerinde bölgeye ulaşarak çalışmalara başladı. 4 TIR acil yardım ve 2 TIR mobil aşevi de bölgeye intikal etti.

Elazığ ve Malatya’da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tüm Türkiye’nin kalbi depremzedeler için attı. Haberi alır almaz İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ekipleri harekete geçti.

İHH Genel merkezinde kurulan Afet Yönetim Masası’nda son durum değerlendirildi. İlk etapta 244 kişi bölgeye gönderildi. Daha sonra ise yeni takviyelerle birlikte bu sayı 314’e yükseltildi. Arama kurtarma personel ve gönüllülerinden oluşan İHH ekibi; başta İstanbul, Bursa olmak üzer Ağrı'nın da aralarında bulunduğu 31 ilden ekipler deprem bölgesine doğru yola çıktı. Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği'inden 9 kişlik bir ekip de gece saat 01:30 da bir araçla yola çıktı.

Ağrı İHH ekibi sabah saatlerinde Elazığ merkeze varıp koordinasyon merkezinin yönlendirmeleri doğrultusunda yardım çalışmalarına destek vermeye başladılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.