11 Ekim 2013 Cuma 08:10
Ağrı İHYAD'dan Suriye'ye 25 Ton Un

Ağrı’da Kurulan ve bir çok uluslar arası yardım da bulunan İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İHYAD) son olarak Suriyeli kardeşlerini unutmadı.

Suriyeli kardeşlerinin yanında olmaya devam eden Ağrı İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (İHYAD), açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere hayırsever Ağrı’lıların bağışlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamaya yapan dernek Başkanı Mehmet ASLAN , Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı bu çileli dönemlerinde onlar savaşla imtihan olurken , bizlerde Suriyeli kardeşlerimizle imtihan ediliyoruz. İşte biz bu amaçla üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Bizler Ağrı’lı vatandaşlarımızın sesi,eli ve kolu olmaya devam edeceğiz diyen Başkan Mehmet ASLAN ; Allah başta  Ağrı lı kardeşlerimden olmak üzere tüm hayır sever vatandaşlarımızdan razı olsun  dedi.

Başkan ASLAN; Ülkede özgürlük mücadelesi veren Muhalifler ve Zulümde Sınır tanımayan ESAD iktidarı arasında silahlı çatışmalar patlak verince bu durumdan en çok zarar görenler her zaman olduğu gibi kadınlar, çocuklar ve sivil vatandaşlar oldu. Ülkede pek çok kentte ağır silahların da kullanıldığı çatışmalar yaşanırken on binlerce Suriyeli evlerini terk ederek komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Bizlerde Ağrı İnsani Hareket Derneği (İHYAD) olarak ülkemize sığınan mültecilere ve Suriye’de ki yardıma muhtaç kardeşlerimize insani yardım malzemeleri ulaştırmaya devam edeceğiz dedi.

Suriyeli kardeşleri için “Ağrı Ekmeğini paylaşıyor” sloganı ile yola çıkan İHYAD çok kısa sürede hedeflediği bir TIR dolusu una ulaştı. Ağrılı hayırsever vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyası Acil ihtiyaç olan ekmek için 25 Ton Unu Suriye’ye ulaştırdı.

Dernek üyelerinin de arasın da bulunduğu 25 Ton un Yüklü araç Hatay Reyhanlı ilçesinde Suriyeli mülteci ve mağdur kardeşlerimize dağıtılmak üzere yetkililere teslim edildi. Ardından uluslar arası dernekler aracılığı ile dernek üyelerinin de katılımı ile ESAD rejiminin sınır tanımayan zulmüne rağmen açlık tehlikesi ile karşı karşıya olan Suriye’nin Halep iline yakın bölgelerinde ki Ekmek fırınlarına ulaştırıldı. Burada pişirilen ekmekler ücretsiz olarak halka dağıtıldığını belirttiler.







Son Güncelleme: 15.02.2018 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.