14 Mart 2018 Çarşamba 18:25
Ağrı İl Ekonomik Toplantısı Yapıldı

İl Ekonomik Toplantısı; Ağrı’nın ekonomik ve turizm potansiyelini değerlendirmek, devam eden önemli yatırımlarla istihdam ve desteklemeler konularında kamu, özel sektör, oda ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle istişarede bulunarak topyekûn kalkınmanın sağlanması amacıyla Vali Süleyman Elban başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Elban, ‘’İran ile ilgili faaliyetlerde ciddi iş birliğini hedefliyoruz. Hizmet kalitesini arttırmak için genelde neler yapılacağı konularında istişarede bulunmak üzere bir araya geldik. 3 ay önce yaptığımız resmi toplantıda karşılıklı gidip gelme konusu görüştük ve İran'ın Maku kenti üzerinden Tebriz'e, diğerinin ise Hoy üzerinden Urumiye'ye seferlerimizi başlattık. İran ile turizm sektörü ile beraber diğer sektörlerde de gelişmeler sağlanması için çalışmalar yapmaktayız. Nisanın ikinci yarısında ticaret erbaplarından oluşan bir heyet oluşturularak yapılabilecek faaliyetleri görüşmek üzere İran’a göndermeyi planlıyoruz ‘’ dedi.

İran ile sadece turizm alanında değil diğer alanlarda ilişkilerimizi geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Vali Elban,’’ Bizim her alanda eksiklerimizi görüp eksiklerimiz gidermek için çalışmalıyız. Karşılıklı gidip gelerek İran ile bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Zamanla daha çok insanın ilimize gelmesi için Ağrılı gibi davranmamız misafirperver, güler yüzlü ve samimi olmamız yeterli olacaktır. Ticaret, turizm ve her alanda girişimlerimiz arttırmak için beraber çalışmalıyız ‘’ şeklinde konuştu.

İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınması, tarihi zenginliklerinin tanıtımı, turizm, ekonomi ve ticaret potansiyelinin değerlendirildiği toplantı görüş, öneri, soru ve cevaplarla son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.