08 Kasım 2018 Perşembe 15:20
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'nün Ekim Ayı Çalışması: 52 Kişi Tutuklandı!

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'nün ekim ayı çalışmalarınca toplamda çeşitli suçlardan 98 kişi gözaltına alınırken bunlardan 52'si tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada:

"FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüyle Mücadele Kapsamında;

Örgütün mahrem askeri yapısı içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve mahrem imamlarca ankesörlü telefonlardan örgütsel amaçlı olarak aranan rütbeli asker şahıslara yönelik olarak yapılan operasyonlar neticesinde, yakalanan rütbeli askerlerden 10’ u adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 3 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

PKK/KCK Terör Örgütüyle Mücadele kapsamında;

- Çok sayıda dijital ve örgütsel materyal,

- 7 adet ruhsatsız av tüfeği,

- 2 adet kurusıkı tabanca ile birlikte yakalanan şahıslardan 12’ si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 22 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Kaçakçılık Suçları ile Mücadele kapsamında;

- 271.940 Paket Kaçak Sigara,

- 19.937 Litre Kaçak Akaryakıt,

- 64.821 Adet İlaç,

- 1.382 Adet ve ayrıca 139 Kilo Emtia,

- 2 Adet Sahte Belge,

- 200 Adet Sikke,

- 21 araca el konulmuştur.

Kaçakçılık suçları kapsamında yakalanan şahıslardan 2’ si Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 1 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Uyuşturucu Madde Ticareti ve Kullanımı ile Mücadele kapsamında ;

- 1.200 gram Metamfetamin,

- 6 gram eroin,

- 30 gram esrar,

- 9 gram Sentetik Kannabinoid,

- 6 gram afyon sakızı ele geçirilmiş,

Yakalanarak haklarında adli işlem başlatılan 4 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Kapsamında;

Yurda yasal olmayan yollardan giriş yaptığı anlaşılan 415 göçmen şahıs yakalanmış, gerekli adli ve idari işlemleri yapılmıştır.

Göçmen şahıslar üzerinden haksız kazanç elde eden ve Göçmen Kaçakçılığı suçuna karışan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan şahıslardan 3 ‘ü Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmış, 20 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

ASAYİŞ Suçları Kapsamında;

Aranan şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda 16 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Mal varlığına karşı işlenen suçlarla ilgili olarak yakalanan 2 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 3 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.