29 Ocak 2021 Cuma 16:54
Ağrı İl Merkezi Taşlıçay Deresi Islah Çalışmaları Tamamlandı

Ağrı İl Merkezi Taşlıçay Deresi Islah Çalışmaları Tamamlanmıştır

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Ağrı’ya yaptığı yatırımlarla Ağrı ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Ağrı ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Ağrı ilimizde Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Ağrı’da yapımı çalışmaları tamamlanan Ağrı İl Merkezi Taşlıçay Deresi ıslah çalışmalarıkapsamında çalışmaların tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “İş kapsamında toplam 2 bin 250 metre desenli beton duvar, 970 metrebaz akışlı kılavuz taban kaplama ve 2 250 m ferforje korkuluk imalatı yapılmıştır. Yapılan çalışma ile Taşlıçay Deresinin taşkın riski azaltılarak bölge estetik bir görünüme kavuşturulmuştur.” dedi.

Son Güncelleme: 30.01.2021 01:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.