26 Ocak 2021 Salı 16:30
Ağrı İl Müftülüğü Hayvanlar için Yem Bıraktı

Ağrı İl Müftülüğü tarafından etkili olan kar yağışının ardından doğada yiyecek bulamayan yabani hayvanlar için belli noktalara yiyecek bırakıldı.

Ağrı’da son zamanlarda etkili olan kar yağışı nedeniyle,Ağrı İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı, Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şube sorumlusu Emrah Kaya ile birlikteyiyecek bulmakta zorluk yaşayan yaban hayvanlarının aç kalmaması için karlı arazide yemleme çalışması gerçekleştirdi.

Arpacı, İslam’ıntüm mahlukata karşı merhametli olunmasını emrettiğini vurgulayarak, şöyle dedi:“Bizleri fıtraten merhamet duygusuyla yaratan yüce Rabbimiz, sadece insanlara değil tüm canlılara karşı merhametli olmamızı istemektedir. Peygamber Efendimizin rahmet vesilesi olarak gördüğü bu günahsız canlıları bizler hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Dinimizin bizden istediği gibi muhtaç olan hayvanların gerek beslenme gerekse barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Aksi taktirde rahmet vesilesi olan bu canlılar bizler için azap sebebi olabilirler. Özellikle böyle soğuk ve karlı kış aylarındavatandaşlarımızın da sokak hayvanlarına ve doğada yaşayan canlıların ulaşabileceği yerlere yiyecek bırakmasını istiyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.