17 Ağustos 2018 Cuma 18:02
Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu'dan Kurban Bayramı Mesajı

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, İl Müftülüğünde Kurban Bayramı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirdiği basın toplantısında İl Müftüsü Topçu şunları dile getirdi:

"Bu yıl Kurban Bayramı 21 Ağustos Salı gününe denk geliyor. Dolayısıyla bayram namazı Ağrı ilimizde Salı günü sabah 06:06'da kılınacaktır. Bayramların gerçek bayram olarak yaşanabilmesi için tatil yerlerinin değil, başta aile büyükleri olmak üzere bütün yakınların, kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışıkda bırakmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü bayram, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır." dedi.

İl Müftüsü Tandoğan Topçu, gerçekleştirdiği basın toplantısında geçmişten günümüze, içerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran Kurban Bayramı'yla bir kez daha buluşmanın mutluluk ve heyecanının yaşandığını belirtti.

"KURBAN, ETİ VE KANI İÇİN KESİLMİYOR"

Yüce Allah'ın ilahi çağrısına icabet edip hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan hacılarla birlikte tüm vatandaşlara ve müslümanlara selam ve hayır dualarının gönderildiğini belirten İl Müftüsü Topçu: "Bayramlar, giderek yitirdiğimiz sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, kulluk bilincimizin canlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimleridir. Aynı zamanda bayramlar, gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşanm ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayan özel günlerdir." dedi.

İnsanlara Hz. İbrahim ve İsmail'in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadetinin, bir yandan kişinin Allah'a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırladığını ifade eden İl Müftüsü Tandoğan Topçu: "Ayrıca bu ibadeti bizler, kurban edilen hayvanın etinin veya kanının değil Allah'a olan bağlılığımızın ve sadakatimizin O'nun katına ulaşacağını bilerek yerine getiririz." dedi.

"TRAFİK, DİNİMİZİN ANA DÜSTURLARI İLE YAKINDAN ALAKALIDIR"

Konuşmasının devamında Topçu: "Canı, malı, aklı ve nesli korumak, İslam Dini'nin temel gayesi olduğu içindir ki, trafik, dinimizin ana düsturları ile yakından alakalı bir mevzudur. Yüzde 90 oranında insan faktörünün sebep olduğu ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının ve trafikteki aksamaların can, mal ve iş gücü kaybına sebep olduğu ayrıca sinirleri tahrip ederek ahlaki ve fiziki yapımızı olumsuz yönde etkilediği bir gerçektir. Dolayısıyla bayramda yola çıkacak vatandaşlarımızın dikkatli olmasını, sağ salim aile büyüklerine ve yakınlarına kavuşmasını yüce Mevla'dan niyaz ediyorum." dedi ve son olarak şunları dile getirdi:" Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik eder dargınların barışına, huzuruna, Allah'a yaklaşmaya, O'nun yolunda fedakarlığa, verdiklerine şükretmeye, O'na hakkıyla teslimiyete ve kulluğa vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder iki cihan saadeti dilerim." diyerek kurban bayramı mesajında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.