13 Nisan 2019 Cumartesi 12:37
Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu İlk Resmi Nikahı Kıydı

Müftülüklere nikâh kıyma yetkisi verilmesinin ardından Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU, makam odasında düzenlenen törenle Esra ERAT ile Burak ÜNSAL çiftinin nikâhını kıydı.

Nikâh töreninde çiftin evlenmek üzere İl Müftülüğüne başvuruda bulunduklarını belirten Müftü TOPÇU, yapılan incelmeler sonucunda çiftin evlenmesine bir mani bulunmadığını ifade etti. Esra ERAT ile Burak ÜNSAL çiftinin ‘Evet´ demesinin ardından Müftü TOPÇU, “Yasaların bana verdiği yetkiye dayanarak, sizleri karı koca ilan ediyorum. Allah mübarek etsin” dedi.

Gençlere İl Müftüsü TOPÇU tarafından çiftlerde evlilikleri boyunca bulunması gereken özellikler, yerine getirilmesi gereken dini vecibeler ve diğer konularda nasihatlerde bulunuldu. İl Müftülüğü olarak Çiftlerimize, Ömürlerini huzurlu ve aile saadeti içerisinde geçirmelerini Yüce Rabbimizden temenni ederiz.

Nikâh defterine imzaların atılmasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren TOPÇU, “huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir evlilik için karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü çok önemlidir. Rabbim hayırlısıyla, mutlu ve sağlıklı bir evlilik yaşamayı nasip etsin” diyerek, evlenen çifte nasihatlerde bulundu. Ardından yuvalarında her zaman dini konularda müracaat edecekleri eserlerden oluşan bir hediye paketi takdim edildi ve merasim böylece sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.