27 Şubat 2020 Perşembe 22:53
Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu: "Üç aylar istiğfar için altın bir fırsattır"

İçinde bulunduğumuz üç ayların manevi olarak değerlendirilmesi için fırsat olduğunu belirten Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, bu zaman diliminin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Müslümanlar için fırsat iklimine girildiği ve maneviyatta zirvenin yaşandığı zaman dilimlerinden üç aylara girmiş olmanın ibadetlerle geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, bu aylarda bazı gecelerin ömre bedel olduğunu vurguladı.

"Bu aylarda insan muhasebe yapması gerektiğini hatırlamalı"

"Mübarek üç ayların başlamasıyla kandiller zinciri de başlıyor." diyerek sözlerine başlayan Tandoğan Topçu, "Zira biz Müslümanlar olarak, hayatın bin bir sıkıntı ve problemleri ile karşılaşıyoruz ve bu çerçevede istemeyerek de olsa yanlışlar yapıp günah işleyebiliyoruz. İşte bu zaman dilimi, feyiz ve bereket, arınma, tövbe, istiğfar için altın bir fırsattır, önemli bir zaman dilimidir. Bu çerçevede önümüzdeki perşembe günü Regaip Kandili 'ni idrak edeceğiz. Bu aylarda insan muhasebe yapması gerektiğini hatırlamalı. İnsan geriye dönüp yapmış olduğu yanlışlardan, işlemiş olduğu günahlardan dolayı gözyaşları içerisinde ellerini açıp, boynunu büküp Yaradan'ına dua etmeli, bu şekilde kulluğunu göstermeli. Yine Recep ayının 27. gecesinde inşallah Miraç gecesini idrak edeceğiz. Beş vakit namazın farz kılındığı önemli bir zaman dilimidir. Ayrıca Şaban ayının 15'inci gecesinde Berat gecesini idrak edeceğiz. İsminden de anlaşılacağı gibi insanların günahlarından, yanlışlarından döneceği, kurtulacağı bir zaman dilimidir. Özellikle Şaban ayında Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) oruç tutmasını artırırdı." ifadelerini kullandı.

"Kadir gecesi bir ömre bedel gecedir"

Tandoğan Topçu, "Ramazan ayı içerisinde Kadir gecesi ki bin aydan daha hayırlı bir gece, bir ömre bedel gecedir. Kur'an'ın nazil olmaya başladığı zaman diliminde, İslam alimlerinin kahir ekseriyetinin bu gecenin Ramazan ayının 27. gecesine tekabül ettiğini ifade ederler ki, Peygamber Efendimiz, 'Kadir gecesini Ramazan'ı şerifin son 10 gününün tek günlerinde arayın' diye buyurmuşlardır. Bu zamanlar hasat zamanı olan zaman dilimidir. Allah'ın rahmetinin, bereketinin sağanak sağanak yağdığı bir zaman dilimidir. Günahlardan arınan bir Müslüman olarak, oturup kalkışımızla, duruşumuzla başka Müslümanlara örnek olmamız gerektiğini unutmamalıyız. İnsan günahlarından arınırsa manen güçlü olur. Her yönü ile evinde eşi ve çocuklarına örnek olmuş olur." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.