02 Kasım 2016 Çarşamba 18:22
Ağrı İl Özel İdare 24 Saat Hizmet Verecek!

Özel İdaresi tarafından hazırlanan karla mücadele eylem planı kapsamında her türlü olumsuz hava durumuna karşı 24 saat çalışacak şekilde 8 ekip kuruldu. 562 köy olmak üzere toplam 934 yerleşim biriminde 3 bin 275 km yol ağında karla mücadele edecek olan Özel İdare ekipleri 24 saat hizmet edecek şekilde hazır hale getirildi.

67 iş makinesi, 87 personel ile 24 saat hizmet

Her türlü hava muhalefetine karşı tedbir aldıklarını belirten Genel Sekreter Erhan Tenekeci, “Araç parkımızda modeli yüksek greyder, dozer, kar bıçaklı kamyon, treyler, loder ve JCB olmak üzere toplam 67 iş makinemizi karla mücadeleye hazır hale getirdik. Buna bağlı olarak 87 personelimiz de görevlendirdik.Araçlarımızın gerekli kış bakımlarını tamamlayarak dinamik ve seri hareket edebilecek ekipler kurduk. Ekiplerimizi 24 saat çalışacak şekilde ayarladık ve ekiplerimiz sürekli alarm durumunda olacaklar” ifadelerini kullandı.

Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler ve hastalar öncelikli olacak

Genel Sekreter Tenekeci “ilimizin kış mevsimi çetin ve uzun sürmektedir. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına karla mücadele çalışmaları daha etkin yürütülmesi gerekiyor. Bu kapsamda hazırladığımız karla mücadele eylem planıyla grup köy yolları, taşımalı eğitim ve nüfus bakımından yoğun köy yollarının ulaşıma açılmasına öncelik verilecektir. Ancak sağlık, mahsur kalma, cenaze gibi acil durumlarda en yakın karla mücadele ekibi talep edilen yere yönlendirilecektir” şeklinde konuştu.

2015- 2016 kış sezonunda 20 bin 776 km yol açıldı 

Her kış sezonu binlerce km yol açan Özel İdare, son olarak 2015- 2016 kış sezonunda karla mücadele eylem planı çerçevesinde yaklaşık 20 bin 776 km yolu ulaşıma açmıştı.

 

agri-il-ozel-idare-24-saat-hizmet-verecek!.jpgagri-il-ozel-idare-24-saat-hizmet-verecek!-001.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.