16 Şubat 2020 Pazar 20:55
Ağrı İl Özel İdaresi 30 bin kilometre karlı yolu ulaşıma açtı

Kış mevsiminin çetin geçtiği ve bu yıl son yılların en çok kar yağışının görüldüğü Ağrı'da, hava sıcaklığının sıfırın altında Eksi 28 dereceye kadar düşmesi özellikle kırsalda yaşamı olumsuz etkiliyor.

Ağrı Valiliği İl Özel İdaresince "Karla Mücadele Eylem Planı" çerçevesinde 3 bin 285 kilometre yol hattında 78 iş makinesi, 91 personel, 8 mobil ekiple çalışma yapılıyor.

Kırsalda yaşayan vatandaşlar tarafından "Kar kaplanları" olarak anılan ekipler, son günlerde etkili olan kar yağışı ve tipiyle birlikte ağır kış koşullarının yaşandığı bölgede ulaşımda aksama yaşanmaması için yoğun çaba sarf ediyor.


Gelen ihbarları anında değerlendiren il özel idare ekipleri, 112 Acil Sağlık ekipleriyle koordineli çalışarak karla kaplı yolları ulaşıma açarak hasta vatandaşların yardımına koşuyor.

Çoğu zaman rakımı 2 bin metre olan dağlık alanlarda yol açan ekipler, gece gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

"Ekipler 7 gün 24 saat görev başında"
İl Özel İdaresi çalışanlarından Erat Kocaoğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, coğrafi olarak dezavantajlı bir bölgede yaşadıklarını ve buna rağmen ulaşımda herhangi bir aksamanın yaşanmadığını belirtti.

Ekiplerin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Kocaoğlan, "Taşımalı eğitimin olduğu yerler ve hasta vatandaşların olduğu köylere öncelik veriliyor ve bölgeye en yakın ekipler bu köylere sevk ediliyor." dedi.

Kocaoğlan, ekiplerin en çok tipide zorlandığını ve bazen bir yolu bir kaç defa açmak zorunda kaldıklarına dikkati çekerek, "İl genelinde 563 köy ve 372 mezra için ekiplerimiz çalışıyor. Geçen yıl kış mevsimi boyunca 35 bin kilometre yol açma çalışması gerçekleştirildi. Bu sezon da şuana kadar 30 bin kilometrelik yol açma çalışması yapıldı. Kar yağışı bu şekilde devam ederse kilometre bazında geçen yılı geride bırakabiliriz." diye konuştu.

Kepçe operatörü Doğan Yaşar da ömrünün yarısının yol açmakla geçtiğini ifade ederek, her kar temizleme çalışmasında vatandaşlara hizmet götürmenin sevincini yaşadığını dile getirdi.

Son Güncelleme: 16.02.2020 21:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.