31 Ekim 2017 Salı 16:13
Ağrı İl Özel İdaresi Türkiye Sıralamasında İlk Sırada!

Ağrı İl Özel İdaresinin Büyük Başarısı

Özel İdare merkez ve ilçe köylerde 2017 yılı çalışma programı kapsamında belirlediği 115,50 km BSK asfalt(Bitümlü Sıcak Karışım), 76,40 km aşınma tabakası ile 80 km sathi kaplama çalışmalarının büyük kısmını tamamladı.Yapılan toplam BSK asfalttan nüfusun yüzde 47’04 faydalanıyor.

Ağrı İl Özel İdaresi kontrolü altındaki 3 bin 280 km yol ağının 685,31 km’sini asfaltlayarak Türkiye’de var olan 51 İl Özel idare arasında en fazla asfaltlama çalışması yapan idare oldu.

Yol standartlarının iyileştirilerek köylerde yaşayan vatandaşlara güvenli bir şekilde ulaşım imkanı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Ağrı Valisi Sayın Süleyman Elban,”2017 yol programı dahilinde belirlediğimiz hedeflerimiz için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. 115,50 km BSK asfaltımızın 36,25 km’si, 76,40 km aşınma tabakasının 13,35 km’si ile 80 km sathi kaplamamızın kalan 57km’si için çalışmalar sürüyor. Özel idarenin kontrolü altındaki 3280 km yol ağının 685,31 km’si sıcak asfalta sahip. İnşallah sezon sonunda sıcak asfalt ağımız daha da yükselmiş olacak.Ayrıca Özel İdaremiz 51 il Özel İdare arasında sıcak asfalt konusunda en çok çalışma yapan idare oldu. Bu ilimiz için vatandaşlarımız için sevindirici bir durum. Elbette ki nihai amacımız yol ağımızın tamamını asfalta kavuşturmak. Bunun içinde çalışmalarımız sürecek” dedi.

‘Yol Medeniyettir’ anlayışla hareket ettiklerini ifade eden Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, BSK asfaltın yol ağlarının yüzde 20,53’nü teşkil ettiğini söyleyerek şöyle konuştu; “Yaptığımız sıcak asfaltın haricinde 352,21 kmstabilize yapım, 185 km bakım onarım, 4960 km greyderli bakım, 612 km arazi yolu yapımı ile 21 km yeni yol yapımı gerçekleştirdik.Kurumumuzun Cumartesi Pazar’ı yok. Ağrı için mesai mefhumu olmaksızın 7/24 çalışmalarımız sürüyor” bilgisini paylaştı.

merkez ve ilçelere bağlı yol çalışması yapılan köylerin sakinleri ise; İl Özel İdaresi her türlü altyapı problemlerimizi çözüyor. Başta Valimiz SayınSüleyman Elban olmak üzere, Özel İdarenin çalışan personellerine köylerimize yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bundan önce yollarımızda sıkıntılar vardı, ulaşım açısından istenildiği gibi değildi. Köyümüze araçlarımızla dahi zor gidiyorduk. Her taraf toz toprak içinde kalıyordu. Şimdi yapılan iyileştirmelerle, asfaltlama çalışmalarıyla konforlu ve huzurlu bir şekilde ulaşım sağlayabiliyoruz. Yapılan hizmetlerden dolayı son derece memnunuz. Allah devletimizden ve yetkililerden razı olsun” şeklinde konuştular.

Son Güncelleme: 18.01.2018 07:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.