04 Ocak 2018 Perşembe 12:31
Ağrı İl Özel İdaresinden Kamu Kurumlarına İhale Desteği

Ağrı il özel idaresi tarafından 2017 yılı içerisinde 220 adet mal alımı, hizmet alımı ve yapım işi ihalesi yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ağrı Valisi Süleyman Elban gerçekleştirilen 220 ihaleden 166'sının onaylandığını, 47 ihalenin ise harcama yetkilisi ya da ihale komisyonu tarafından iptal edildiğini söyledi. Onaylanan 166 ihaleye toplam bin 548 adet teklif kullanıldığını ifade eden Vali Elban, her ihaleye ortalama 10 adet teklif verildiğini belirtti.

7 ihalenin ise ilan ve değerlendirme aşamasında olduğunu aktaran Vali Elban, yapılan ihalelerden yüzde 27'lik bir tenzilat sağlandığını ifade etti.

Başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere DAP, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait ihaleler titiz ve şeffaf bir şekilde yapılıp sonlandırıldı.

Gerçekleştirilen ihalelerden 166'sı onaylanıp, 47'si ise harcama yetkilisi ya da ihale komisyonu tarafından iptal edildi. Onaylanan 166 adet ihale, 115 farklı firma uhdesinde kaldı. Onaylanan işlere ait toplam yaklaşık maliyet ise 165 milyon 105 bin 797 TL 95 kuruş tutarında olup 120 milyon 775 bin 642 TL 72 kuruş toplam sözleşme bedeli ile sözleşmeler imzalanarak ihaleler sonuçlandırıldı.

Ağrı İl Özel İdaresince ihalesi yapılan ve onaylanan mal, hizmet ve yapım işlerine ilişkin toplam 44 milyon 330 bin 115 TL 23 kuruş tenzilat sağlanarak yüzde 27'lik tenzilat oranıyla ihaleler gerçekleştirildi. Onaylanan 166 ihaleye toplam bin 548 adet teklif kullanılıp, her ihaleye ortalama 10 adet teklif verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ağrı Valisi Süleyman Elban, Kamu İhale Mevzuatının gereği olarak yapılan ihalelerin büyük bir saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenirlik, gizlilik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarla zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması prensipleriyle gerçekleştirildiğini söyledi.

İl Özel İdaresinin şehir yönetiminin önemli bir organı olduğunu belirten Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ise şöyle konuştu; "2017 yılı boyunca her türlü altyapı, ulaşım, inşaat, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda önemli hizmetler yerine getirdik. Diğer kamu kurumlarımıza karşı olan görevlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun için çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, 2018'in ülkemize, milletimize ve insanlığa hayırlı bir yıl olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.