26 Ekim 2017 Perşembe 09:43
Ağrı İŞKUR 2017 İşgüçü Piyasası Analiz Raporunu Yayınladı

İşkur'dan Sektör Ziyaretleri

Ağrı İŞKUR Müdürlüğü 186 İş Yerinin Eleman İhtiyacını Tespit Etti 

Ağrı İŞKUR Müdürülüğü Piyasanın önde gelen faaliyetleri İnşaat, Toptan ve Perakende Ticaret, İdari ve destek hizmet faaliyetleri ve Ulaştırma ve Depolama sektörlerinde hizmet veren işletmeleri ziyaret ederek eleman ihtiyacını belirledi.

186 işyeri eleman ihtiyaçları tespit edildi. Ağrı işkur müdürü Gıyas Güven yaptığı açıklamada: Ağrı genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %11,1’inde açık iş olduğu tespit ettiklerini belirterek, Ağrı genelinde açık iş oranı %1,2 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör %3,4 ile İnşaat sektörüdür dedi. 

2017 İşgüçü Piyasası Analiz Raporu

İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Beden İşçisi(İnşaat), Kasiyer ve Hemşire(Yeni Doğan)’dir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri; Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve Hesap Yapabilme (Analitik Beceri)’dir.

İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR aracılığı ile aramaktadır.Ağrı ilinde bulunan 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 62,3’u İŞKUR hizmetlerinden faydalanmaktadır. Türkiye genelinde ise İŞKUR hizmetlerinden faydalanma oranı yüzde 55,4 olarak gerçekleşerek, bu oran Ağrı ili için Türkiye ortalamasının üstündedir.

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %21,8’inde 181 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Şoför-Yük Taşıma, Aşçı, Pazarlamacı, İnşaat Ustası, Örtü Altı Sebze Yetiştiricisi(Seracı), Ön Muhasebeci, İnşaat Mühendisi, Kepçe Operatörü, Finisörcü(İplik) ve Matematik Öğretmeni-Ortaöğretim meslekleridir.

Ağrı genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 821 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 17,6 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler Toptan ve perakende ticaret, İdari ve destek hizmet faaliyetleri, Bilgi ve iletişim ve İnşaattır. Temizlik Görevlisi, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi ve Şoför-Yük Taşıma mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Halkla İlişkiler Görevlisi ve Müzisyen mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.

Son Güncelleme: 18.01.2018 07:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa deniz 2017-10-26 10:17:46

Yalan söylüyor 3 ayda 1 kaydımızı yeniliyoruz 7-8 arkadaş 1 tane iş bulamadık İşkur aracılığıyla

Avatar
deniz 2017-10-27 19:08:15

yalancılar torpilciler doğru konuşun