26 Haziran 2019 Çarşamba 21:27
Ağrı İŞKUR Müdürü Gıyas Güven'den 75 Üniversite öğrencisine İş Müjdesi

Ağrı'da 75 öğrenci çalışma programına alınacak

Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KURAğrı İl Müdürü Gıyas Güven, sosyal çalışmalar programları kapsamında yaz tatilinde Ağrı'da 75 üniversite öğrencisinin istihdam edileceğini bildirdi.
Gıyas Güven yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ikinci 100 günlük icraat programı kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
koordinasyonunda gençlere yönelik "Sosyal Çalışma Programı"nın İŞ-KUR tarafından Ağrı'da da hayata geçirildiğini ifade etti.
Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatına yönelik yapılan programa kayıt başvurusunun 25 Haziran'da başladığını ve 4 gün süreceğini aktaran İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven , başvuruların İŞ-KUR internet sitesi üzerinden yapılacağını söyledi.
Programa, açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri dışında başarılı ve aktif öğrenci kaydı olan bütün yüksek öğretim öğrencilerinin katılabileceğini anımsatan Güven, şu ifadeleri kullandı: 
"İstihdam edilecek öğrencilerin not ortalamasının 4 üzerinden en az 2, 100 üzerinden en az 53,33 olması gerekmektedir. Herhangi bir bölüm ayrımı bulunmaksızın öğrenci kendisine en uygun olan programa
katılabilecektir. Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7,5 saati çalışma, yarım saati dinlenme
süresidir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür. Öğrenciler, programa katılım sağladıkları her gün için 67,36 lira ödeme almaya hak
kazanacak. Ayrıca yine bu günler için emekliliğe etki eden sigortaları dahil tüm sigorta primleri
yatırılacak."

Son Güncelleme: 26.06.2019 21:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bezoss 2022-08-25 22:53:04

Yazık o üniversite öğrencilerine.