04 Aralık 2019 Çarşamba 22:00
Ağrı İŞKUR Müdürü Gıyas Güven; Engelli Vatandaşlarımızın Yanındayız

Engellerini aşıp hayata yeniden tutundular

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Ağrı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak Engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek amacıyla “Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik Proje” kapsamında destek alan engelli vatandaşlarımız ziyaret edilerek İŞKUR ailesi olarak her daim yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmeye çalıştık.


Ağrı İŞKUR İl Müdürü Gıyas Güven, "Şu anda ilimizde süregelen Engelli ve Eski hükümlü Projelerimizin yanı sıra 18 Aralık 2019 tarihine kadar yeni başvurular da kabul edilmektedir.

Bu projeler ile dezavantajlı gruplarımızdan olan engelli ve eski hükümlülerin kendi iş ve meslekleri ile ayakları üzerinde durabilmelerini sağladık. Bunun haricinde de özellikle meslek edindirme kurslarımızla işsizlerimizi meslek sahibi yapıyoruz.

İşverenlerimizin daha fazla eleman istihdam edebilmesi için daha fazla işgücü piyasasında aktif hale gelebilmeleri için devletimizin sunduğu istihdam teşviklerini anlatıyoruz, onları faydalandırıyoruz. İlave istihdam teşviği, işbaşı eğitim programları teşviği, kısa çalışma ödenekleri ve ücret garanti fonu desteği ile biz piyasadayız. İşverenimizin yanında olarak şehrimizdeki işsizlik oranını düşürmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesine bağlı Tahir Beldesi'nde ikamet eden Yıldız Bayar, kas iskelet sistemi hastalığından dolayı yüzde 40 oranında engelli bir vatandaş. Bekâr olan Bayar, yapmış olduğu iş nedeni ile mutlu olarak hayatına devam ettiğini, engelli halinin kendisine engel olmadığını belirterek insanların engelli hallerini bahane etmemeleri gerektiğini belirtiyor. Çiftçiliğe İŞKUR'un verdiği 4 hayvanla başladığını, şuan hayvan sayısının 16'ya ulaştığını kaydeden Bayar, engellilerin meşgul olacakları işler ile engellerini aşacaklarına inandığını söyledi. "

4 hayvan ilebaşladım şuan 16 hayvanım var" Yıldız Bayar, "4 hayvan alarak, çiftçiliğe başladım. Hayvan sayım 16'ya ulaştı. Hibe kapsamında elde ettiğim hayvanlar ile uğraşmam beni mutlu ediyor. İyi ki de başvurmuşum bu projeye ve iyi ki de devam ediyorum çalışmalarıma. Benim durumumda olan engelli vatandaşlarımız var, pes etmeleri taraftarı değilim, uğraşıp çaba versinler. Engellerini bu tür çalışmalarla aşacaklarına inanıyorum. İŞKUR’ la engelleri birlikte aşıyoruz" dedi.

Diğer bir engelli vatandaş ise Bedrettin Özmüş.

Özmüş 'te Bayar gibi kas iskelet sistemi hastalığından dolayı yüzde 40 oranında engelli bir vatandaş. Özmüş, İŞKUR'un hibesinden önce işsiz olduğunu, çocukları için süt ve yoğurt bulmak için komşularına gitmek zorunda kaldığını şimdi ise
komşularına kendisi süt ve yoğurt verdiğini ifade etti.

"İnsanlarımız engellerine aldanıp kendilerini hayattan alıkoymasınlar"

Bedrettin Özmüş, "İŞKUR Ağrı İl Müdürlüğüne bu projeyi sundum 4 büyükbaş hayvan bana verdiler. Şu an hayvan sayım 7 oldu. Geçimimi bu hayvanlarla yapıyorum, sütleri ve yoğurtlarından hem faydalanıyorum ve hem de satarak gelir elde ediyorum.

İnsanlarımız engellerine aldanıp kendilerini hayattan alıkoymasınlar, çalışıp gayret göstersinler. Evlerinin geçimlerini yapacakları çok güzel işler yapabilirler, yeter ki bir işle meşgul olsunlar. Engellerimiz çalışmamıza engel değildir" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.12.2019 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.