29 Nisan 2020 Çarşamba 16:43
Ağrı Kızılay Ramazan'da her gün 6 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor

Kızılay Ağrı'da her gün 6 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor

Ankara'dan sonra Türkiye'de en fazla kişiye sıcak yemek götüren il başarısını elde eden Ağrı'da, Kızılay Şubesi her gün 6 bin kişiye dağıtılan yemeğin yanında aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelere sahurluk malzeme, Ramazan ayı boyunca gıda kolisi ve bayram şekeri dağıtımını gerçekleştirecek.

Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde kentte ulaşamadıkları ihtiyaç sahibi aile bırakmamaya gayret gösterdiklerini söyleyen Kızılay Şube Başkanı Orhan Tatlı, bu noktada yardımlarını esirgemeyen bağışçılarına da teşekkür etti.

6 araç ve onlarca çalışanla her mahallede belirlenen noktalarda bekleyen ihtiyaç sahibi ailelere yemek dağıtımı yapılırken Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile dışarı çıkma yasağı bulunan 65 yaş üzeri yaşlıların ve engelli vatandaşların ihtiyaçları evlerine götürülerek bu hizmet sağlanıyor.

Günlük 3 bin kişiye sıcak yemek dağıttıklarını, Ramazan ayı münasebetiyle bu oranı iki katına çıkarma gereği duyduklarını belirten Orhan Tatlı, sıcak yemeğin yanında içinde helva, peynir, zeytin, reçel gibi ürünlerin bulunduğu sahurluk malzemeleri dağıttıklarını belirtti.

Orhan Tatlı, "Kızılay Şubemiz, Kızılay Aşevi olarak, mevcut 3 bin kişilik aşevi kapasitemizi bu yıl Ramazan nedeni ile iki katına yani 6 bin sayısına çıkardık. Bu oranla tek noktadan en fazla kişiye sıcak yemek dağıtan ikinci ili Ağrı oldu. Ramazan'da 30 gün boyunca ailelerimizin tamamına iftarlık sıcak yemek ve bunun yanında reçel, peynir, zeytin, helva olmak üzere sahurluk malzeme veriyoruz. İnşallah Ramazan'ın sonunda bayram şekeri ile bu mübarek ayı sonlandıracağız. Bu yıl ziyaretler yapamayacağız, aynı sofrada bir araya gelemeyeceğiz, biz de soframıza buyur edemeyeceğimiz insanlara, Kızılay aşevinin yapmış olduğu yemeği servis edeceğiz." dedi.

Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde bu çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Tatlı, "Tabi bu bağış şeklindedir. Bizlere vatandaşların bağışları şeklinde yapılan bir yardım. Bizler de aşevi olarak 6 bin kişiye Ramazan boyunca yemek yardımında bulunacağız. Bu planlamanın tamamını Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde yapmaktayız. 65 yaş üstü evden çıkamayan vatandaşlarımıza yemekler ulaştırıyoruz. Şu an altı araç ile Ağrı'nın tüm mahallelerine Valilik Koordinesi ve Kızılay işbirliği ile beraber yemekleri ve sahurluk malzemeleri ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.