05 Aralık 2020 Cumartesi 22:25
Ağrı Kızılay’a Yasağa Rağmen Kan Bağışı Yapılıyor!

Ağrı Kızılay’a Yasağa Rağmen Kan Bağışı Yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından yeni tedbirler açıklamıştı.

Alınan tedbirlerde 81 ilde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kararlaştırılmıştı. Cuma günü saat 21.00'de başlayan iki günlük sokağa çıkma kısıtlaması pazartesi saat 05.00'te sona erecek.

2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirmek için vatandaşlar, Kızılay Ağrı Şubesinin Cumhuriyet Caddesinde bulunan Kan Verme Merkezinin yolunu tuttular.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günler kan vermek için www.kizilay.org.tr adresinin ziyaret edilerek orada bulunan formun doldurulması gerektiğini belirten Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, halihazırda günlük 9 bin, immün plazma içinse günlük bin 500 civarında üniteye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Orhan Tatlı, "Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günler Kızılay kan birimleri açık olacak. sitesinden yapılacak randevu başvurusu ile birimlerimize gelecek vatandaşlarımız kan verebilirler. Bu konuda kontrol noktalarında her hangi bir sorunla karşılaşmaz vatandaşlarımız.

Hayat devam ettiği için günlük kan ihtiyacı oluyor. Günlük 9 bin ünite kan ihtiyacımız var, bunun yanında Coronavirus'e yakalanmış ve iyileşmesinin üzerinden gerekli süreleri geçmiş vatandaşlarımızın immün plazma bağışı bekliyoruz. Bununla alakalı günlük bin, bin 500 ünite bağışa ihtiyaç var.

Pandemi nedeni ile birimlerimizde hijyen kurallarını azami derecede riayet ediliyor, dezenfekten işlemleri yürütülüyor, tek kullanımlık eldivenler ve diğer ürünlerin kullanımına dikkat ediliyor." dedi.

Bağışta bulunmak için merkeze uğrayan Emrah Kaya adlı vatandaş ise, "3 ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunurum, bugünde geldim kan verdim. Önceden internet sitesinden başvurmuştum, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldum. Bende kısıtlamayı fırsata çevirerek buraya geldim. Herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.