19 Mayıs 2021 Çarşamba 23:05
Ağrı Kudüs Platformundan Filistin Direnişine Desteğe Devam

Filistin'e destek gösterileri devam ediyor

İşgal rejiminin Filistin'de düzenlediği katliamları tel'in etmek ve Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğunu göstermek için onlarca STK'nın bir araya geldiği Ağrı Kudüs Platformu öncülüğünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Düzenlenen basın açıklamasında çok sayıda STK'nın yanı sıra siyasi parti Ağrı İl teşkilatları ile çok sayıda kurum amiri de destek verdi.

Açıklamaya, Ağrı merkezde bulunan halkın yanı sıra Patnos ve Eleşkirt ilçelerinden gelen vatandaşlarda katıldı.

Eskivan Caddesi Meydan Camii önünde toplanan bayan, erkek, çocuk, ihtiyar yüzlerce kişi düzenlenen basın açıklamasına katıldı.

Açıklamanın okunacağı alanda Filistin'deki direnişi destekleyen, işgalci rejimin katliamlarını lanetleyen eserler seslendirildi.

Düzenlene basın açıklamasını tüm STK'lar adına İmam Hatip Mezunları Derneği ÖNDER Ağrı Şube Başkanı Turgut Özmüş okudu.

Açıklamasına, "Müslümanların ilk kıblesi ve tüm insanlığın ortak değeri olan Mescid-i Aksa, israil saldırıları ile tahrip edilmiş ve yüreğimizi parçalayan görüntüler ortaya çıkmıştır. Kutsalımıza ve Müslüman kardeşlerimize yapılan saldırılar derhal durdurulmalıdır." ifadeleri ile başlayan Turgut Özmüş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir asırdır devam eden bu işgale eğer bugün dur denilmezse yarın çok geç olacaktır"

Tüm dünyayı bu saldırılar karşısında tavır almaya ve israile yaptırım uygulamaya davet ediyoruz. Unutmayalım, tüm insanlık ailesi olarak Mescid-i Aksa bize emanettir. 1917 yılından beri aşama aşama Filistin topraklarını işgal eden israil, buradaki işgali planlı bir şekilde sürdürdüğü gibi her fırsatta Filistinli kardeşlerimize ve kutsalımız Mescid-i Aksa'ya saldırmaktadır. israilin insanlığın ortak değerlerine, temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve insana dair her türlü değere aykırı bu eylemleri derhal durdurulmalıdır. Bugün bunu sağlamak tüm insanlık için bir görevdir. Ülkeler bu konudaki tavrını net olarak ortaya koymalı, toplumlar ise geniş insanlık ailesi adına konuşmalıdır. Bir asırdır devam eden bu işgale eğer bugün dur denilmezse yarın çok geç olacaktır.

"Devletimiz de orada uluslararası askeri güç bulundurmak dahil her türlü seçeneği düşünmelidir"

Filistin için her türlü seçeneğin masada bulundurulması gerektiğini kaydeden Özmüş, "Türkiye olarak, Kudüs'te yaşananlara karşı sesimizi yükselterek ülkemizin dört bir yanında tepkimizi ortaya koymalıyız. Devletimiz de orada uluslararası askeri güç bulundurmak dahil her türlü seçeneği düşünmelidir. Artık sözlü kınama dönemi bitmiştir, yaşananlar karşısında somut önlemler hayata geçirilmelidir. Dünyanın barış ve huzuru için kurulmuş, gücü ve yetkiyi elinde bulunduran uluslararası kurumlara da sorumluluk düşmektedir. Başta İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği olmak üzere uluslararası örgütler de insanlık adına üzerine düşen çaba ve hassasiyeti göstermeli bu gidişe dur demelidir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu derhal toplanmalı ve israilin saldırgan tutumundan vazgeçmesi için çağrı yapmalıdır. Bu kuruluşların varlık sebeplerini hatırlayarak bir an önce harekete geçmeleri ve yaptırım uygulayacağını deklare etmeleri şarttır. Hem Müslüman ülkeler hem de dünyanın tüm ülkeleri diplomasi ile bu sorunu çözmek için çaba sarf etmelidir." dedi.

Düzenlenen basın açıklamasının ardından siyasi parti ve STK temsilcileri öncülüğünde yüzlerce kişi Cumhuriyet Caddesinin sonuna kadar sloganlar ve tekbirler getirerek yürüdü.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.