24 Haziran 2020 Çarşamba 09:30
Ağrı KYK Yurtları Öğrencileri İçin Hazırlanıyor

Ağrı KYK Yurtları Öğrenciler İçin Hazırlanıyor

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde olan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar yeni döneme hazır hale getiriliyor.

1380 vatandaşımıza ev sahipliği yapan Ağrı KYK yurtları şimdide öğrenciler için detaylı olarak bakım ve onarımdan geçiriliyor.


Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de Mart ayında ilk vakası görülerek ortaya çıkan yeni tip korona virüs nedeniyle boşaltılan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar detaylı bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra dezenfekte ediliyor.


Yeni tip koronavirüs Kovid 19 tedbirleri kapsamında Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve  İran’dan getirilen toplam  930 vatandaş yanı sıra 450 askeri personel olmak üzere toplamda  1380 kişi 14 gün boyunca ki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Ahmed-i Hani ve Abdurrahim Arvasi Yurtlarında misafir edildi. 14 günlük Karantina süresinin tamamlanmasının ardından öğrenci yurdunda geniş çaplı temizlik(boya, bakım, onarım, dış mekan temizliği) yapılıyor.


Normalleşme süreciyle  birlikte yurtlarda bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirilerek öğrencilere hizmet vermek için tüm hazırlıklar yapılıyor.


Yurtlarda korona virüs sürecinde öğrencilerin eşyalarına hiçbir zarar gelmemesi için tüm dolaplar kilitlendiği belirttildi.


Yeni eğitim öğretim döneminde; Öğrencilerin oda paylaşımları  mesafe kuralına riayet ederek yapılacak. Öncelikle öğrenciler yurtlara alınmaya başlandıktan itibaren dezenfekten el temizliği ve mesafe kurallarına riayet edilecek.

Kullanılan yatakların birçoğunu belli derecelerde yıkanmış ve hazırlamış şeklide kullanıma hazır durumda olacak. Öğrenciler geldikten sonra da Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu bütün tedbirler burada uygulanacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.