27 Ocak 2019 Pazar 12:55
Ağrı'lı Atlet Ramazan Hakan Çeçen'den Büyük Başarı!

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteğiyle Dubai Uluslararası Maratonu’na katılan Ağrı'lı Hakan Çeçen, ünlü isimlerin koştuğu yarışta 12. sırayı aldı. İlk kez maraton mesafesinde parkura çıkan Çeçen, 2:16:21’lik derecesiyle iyi bir performans ortaya koyarak göz doldurdu. Tokyo 2020 hedefiyle hazırlıklarını sürdüren Çeçen’in ilk maratonunda 2:16’lık derece koşması, TAF Başkanı Fatih Çintimar’ı da hayli memnun etti.

Yarış öncesinde elit grupta kayıtlı olmasına rağmen, organizasyon yetkilileri tarafından ana grupta koşturulmayan Hakan Çeçen, bir süre bu duruma itiraz etti. Araya giren BAE Federasyon Başkanı’nın müdahalesiyle yarışa alınan Çeçen, bu moral bozukluğuna rağmen çıkıp mücadelesini başarıyla tamamladı. Hakan, yarışma sonrasında daha iyi koşullarda yarışma imkanı bulabilseydi, “2:11’lik hedefe ulaşmasının içten bile olmadığını” ifade etti. Ağrı'lı Milli atlet, kendisine güvenen antrenörü Deniz Pekyılmaz’a da ayrıca teşekkür etti.

25 yaşındaki Hakan Çeçen, 2:16:21’lik derecesiyle tüm zamanlar Türkiye maraton listesine 11. sıradan giriş yaptı. Çeçen’in önünde listede rekortmen Kaan Kigen Özbilen ile birlikte Mehmet Terzi, İsmail Akçay, Veli Ballı, Mehmet Yurdadön gibi isimler bulunuyor. Hakan Çeçen, Türkiye tarihinde 2:17’nin altında maraton koşabilen 14. isim oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.