22 Mayıs 2020 Cuma 23:06
Ağrı'lı STK'lardan Ezan Saygısızlığına Tepki

28 Şubat ürünü olan merkezi ezan sisteminin bu tür provokasyonlara yol açtığı gibi imamları pasifize ettiğini hatırlatan STK temsilcileri bu uygulamadan vaz geçilerek her camiden canlı ezan okunma sistemine geçilmesi gerektiğini kaydettiler.

"Bunun hesabının sorulmasını istiyoruz"

Müslümanlar bu tür provokasyonlara karşı birbirlerine sahip çıkmalı ve değerlerini savunmalıdırlar diyen Aslan, "Bizim değerlerimize her taraftan saldırılıyor, kimler nerden talimat alarak bu işlemi gerçekleştirmişlerse de bunun hesabının sorulmasını istiyoruz ve bu saldırıyı lanetliyoruz. Bu girişimler milletimizi değerlerinden uzaklaştırmaya ve milletimizin değerlerini değiştirmeye yönelik olduğunu düşünüyoruz. İslamiyet'e her taraftan saldırılıyor, İslam'ın kime zararı var anlamıyoruz.

Bakın, Cenab-ı Hak virüs bahanesi ile herkesi örtüye büründürdü, İslam'ın emri olan sıkı temizliği herkesin hayatına sokturdu, bunlar güzellikler ama hala bazı kesimler özellikle çok rahatsız oluyor. Müslüman'ın kime zararı dokunmuş, herkes kendi ibadetinde, kimse kimsenin namusuna ilişmiyor. Müslümanlar bu tür provokasyonlara karşı birbirlerine sahip çıkmalı ve değerlerini savunmalılar." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen provokasyonun geçiştirilecek bir durum olmadığını kaydeden İHH Ağrı Şube Başkanı Kerem Engin, "Bu tür girişim ve denemeler ki bu girişimler denemedir aslında, toplumsal tepkiyi ölçmedir adeta. Bunun iki boyutu var, gerçekten ya ciddi bir provokasyon var yada bu toplumu bir arada tutan, bu toprakların asıl harcı olan İslam mefhumu noktasını, insanların hassasiyetini denemeye çalışıyorlar. Maalesef çok üzücü, gerçekten esef verici bir durum. Bu işin içinde olan insanların kesinlikle adaletin önünde hesap vermeleri ve bu durumun kesinlikle geçiştirilmemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.


 

Anahtar Kelimeler:
AğrıSTKAğrılı Stklar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Düşünen müslüman 2020-05-23 15:17:44

Daha önceden cami minaresinden Dombra seçim propaganda şarkısı çalındı madem okadar muslumansiniz neden hiç tepki vermediniz bazı STK lar ve yöneticileri saldir co kiligindan çıkıp gerçek iş yapmalı yoksa tiriviri yönetici ve STK nin Yalova Kaymakamı mertebesinden başka yeri yoktur

Avatar
Abdullah 2020-05-23 14:02:05

Sayın ASLAN ve ENGİN, gördüğüm ve tanıdığım kadarıyla dini hassasiyeti olan ve bu uğurda gayret sarfeden kimseler. sayın ERGÜL, İmam Hatipler Derneği (ÖNDER) başkanı olarak ne yapmış çok merak ediyorum. Başta kendisi imam hatip lisesinde çalışmıyor ve imam hatip lisesindeki öğretmenlerle tanışsa da imam hatiplilere yönelik içi dolu hiç bir projesi yok. ÖNDER’in sahip olduğu hiçbir imkanı memleketimiz için kullanamadı ve kullanamıyor. Kanaatimce şu olay size bunu anlama adına fikir verir. Yaklaşık olarak bir buçuk iki yıl önce ÖNDER genel başkanı Ağrı’ya geldi. Muttali olduğum kadarıyla maalesef hiçbir İmam Hatip okulunu ziyaret etmeden Ağrı’dan ayrıldı. Genel başkanın gittiği/götürüldüğü yerler ehlince malumdur. Velhasıl sayın ERGÜL’ün İmam Hatip mezunu olmak dışında imam hatiplilerle bir alakası yoktur. İmam Hatipliler adına konuşacak kişiler bu okulların müdürleri ve onlar için canı gönülden çalışan kimselerdir. Acizane kendisine tavsiyem bu göreve Allah rızası için dört elle sarılsın bunu yapamıyorsa da bu vazifeden istifa etsin ki Allah için hizmet edecek kimselere yer açılsın.